vaskovasilev2204131Публикувам пълният текст на получената декларация:

“Предизборният щаб на Коалиция за България – Ловеч изказва своето безпокойство и възмущение по повод задържането от  органите на МВР  на кандидата за народен представител Васил Стоянов Василев, регистриран  в листата на Коалиция за България от 11- ловешки многомандатен избирателен район.

                Показаната полицейска акция е проведена преди футболната среща между Литекс и Левски на 20 април (събота) 2013 г.

Поводът за полицейския произвол е  паркиране на личния автомобил на кандидата  за народен представител преди охраняемата зона за футболната среща. Васил Василев не е възпрепятствал „служителите на реда” да изпълнят задълженията си, предоставил е необходимите документи, както и удостоверение от Районната избирателна комисия за регистрацията му като кандидат за народен представител. Това е видно от съставените му актове за нарушение, в които са вписани всички негови лични данни.

                Противно на разпоредбите на чл. 103 от Избирателния кодекс, Василев е бил задържан показно   пред множество свидетели – въпреки влошаващото му се здравословно състояние.

                Васил Василев е директор на Ловешкия драматичен театър, добре познаван и уважаван от жителите на града и само фактът, че е бил облечен в агитационна тениска на Коалиция за България не може да бъде причина за публично грубо и унизително отношение от страна на полицейските служители.

                Този случай потвърджава подозренията на много граждани, че част от структурите на МВР и конкретни регионални дирекции участват в предизборния щаб на ГЕРБ, ръководен от бившия министър на МВР Цветан Цветанов.

                Обръщаме се към всички компетентни органи, които са отговорни за спазване на законите в Република България и вярваме , че служебното правителство ще изпълни своето най-главно обещание пред гражданите на страната ни – провеждането  на честни и прозрачни избори.

                Считаме,че публичното сплашване на кандидати за народни представители не е стъпка в тази посока.

                              

Предизборен щаб на Коалиция за България

Декларацията е адресирана до:

До Президента на Република България

До Министър-председателя

До Министъра на вътрешните работи

До Националния предизборни щаб на Коалиция за България

До Централна избирателна комисия

До Районна избирателна комисия”

 

Уточнение:

„Ловеч днес“ няма договорни отношение за отразяване на предизборната кампания с „Коалиция за България“ и се надявам, публикуването на декларацията да не е част от предизборната кампания на посочената коалиция, защото това би довело до нарушаване на Изборният кодекс.

Павлин Иванов

„Ловеч днес“

34 коментара

  1. “Дано не закачат полицаите само. Защото след последния случай с Горов уволниха полицая който му писа акта.”
    Уволнили са полицая, който написа акт на Горов?? Това е СКАНДАЛНО!

  2. „Защо сме социалисти
    Сергей Станишев

    Ние сме социалисти, защото разбираме солидарността като създаване на условия за ефективно решаване на проблемите. И защото за нас важното е, че само с обединените усилия на мнозинството може да се справим с проблемите дори само на един.
    Искам да кажа още няколко думи за още една толерантност. Толерантността на българските социалисти към различното мнение, различния възглед за общественото ни развитие, когато националните интереси го изискват.
    Няма съмнение, че националното съгласие, търсенето на общонационални приоритети и национални каузи са част от веруюто на българските социалисти.
    Затова, ако една политика на пръв поглед изглежда несправедлива и дясна, но носи добро и решава проблемите на големи групи хора, на по- голямата част от обществото, то тогава тя е лява политика. Доброто за повечето хора е ляв възглед и никой не може да го оспори.“

    Да ама Не!

    Днес по начин изключващ каквато и да е била толерантност ловешките социалисти в общински съвет на практика доказаха, че нямат нищо общо със социалистите за които Сергей Станишев пише в книгата си “Защо сме социалисти”.

    Отказа им, да вземат решение за доброто за повечето хора от Ловеч, като гарантират с решението си европейско финансиране на един от символите на Ловеч –зоопарка, е показател, че тези хора изобщо нямат леви възгледи , а още по-малко пък толерантност за която Станишев пише в книгата си и този факт никой не може да го оспори.

  3. Дано не закачат полицаите само. Защото след последния случай с Горов уволниха полицая който му писа акта. Както се сещате комонягите са отмастителни създания.

  4. Дано го осъдят за хулиганство тоя червен хрантутник, поставена марионетка на мазния медиен “магнат” и домакин на театъра в Ловеч Петко Чернев ! Познайте кой го направи шеф на театъра 2 дена след като завърши НАТФИЗ момчето и на кого слугува сега. Ако не се сещате, вижте дали я има тази новина в медии Зетра, ами отсъства да!!!! Ами ако го махнат от театъра, кво ще става, как домакина бизнесмен ще смучи? Ама то е голяма пародия този театър и град Ловеч години наред и всеки си трае? !!!!

  5. А тези тримата да не би да са случайно същите трима случайни фотографи снимали от близкия храсталак “сучайния инцидент” с кандидат депутата?

    Васко, кажи ни за “случайните фотографи” снимали ‘ случайния” ти инцидент!

  6. От декларацията на КБ-Ловеч става ясно, че освен декларации нищо друго не им се удава. Онази вечер в Скобелево едва им се удало да съберат трима човека за среща с Горов – тръгнало си момчето при този висок интерес към неговата визита.

  7. Добре, че прочетох декларацията на КБ-Ловеч , че да ми стане ясно, за какво се напъват да ми кажат в декларацията си ГЕРБ-Ловеч/ чети горната статия/. НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ СЛУЧАЯ , НО НЯМА ДА СПЕСТЯ ОЦЕНКАТА СИ ЗА ДВЕТЕ ДЕКЛАРАЦИИ КАТО ТАКИВА:
    1.ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГЕРБ Лч – от нея извират само клишета и не става ясно на читателя какво се е случило.
    2.ДЕКЛАРАЦИЯ НА КБ-Лч – в нея обстойно е изложено случилото се, от което читателя сам да си направи каквито и да е изводи.

    Каквито им декларациите – такава им и работата! Хората не пасат трева!

    1. Смея да кажа ,че го познавам добре Васил,още от ученическите години(бяхме съученици),странно момче,но добряк…и между другото,не му е за първи път да влиза в пререкания с органи на МВР и то точно за неправилно паркиране …а коментарите за предизборните агитации…хо хо хо жалка работа…

    2. Показна полицейска акция и полицейски произвол срещу Василев ??? Коя от тези квалификации е истина – показноста или произвола

  8. Часове след публичното оповестяване на декларацията във фейсбук, млади симпатизанти на Комунистическата партия са направили група:

    „бсп идва и ние че се напиеме от кеф“

    В информацията за групата четем: „Евала батко, едно време сите собственици у затворо или на бесилката и сичко стана национално са даваите пак така и сите дека имат нешто цех нешто фабрика ни я дайте на нас да се оправиме и ние малко от малко па нека целио народ рипнеме и гласуваме са само за цръвената булетина па нека ни еарно колко ракии че изпием за вас еееееееееее некоя булка на некой бизнесмен мое да обарнеме сашто оти убави времена бея 1944 наште братя си одея каде си сакат и си правея шо си сакат айде пак опаааааа дай ракията Коце“

  9. Проблемът тук едва ли е в тениската. Да се навреш с автомобила си в затворено за външни пространство и да не се съобразиш с нареждането на органите НА РЕДА е нарушение. Арогантното поведение впоследсттвие и отказ да се изпълни разпоредба на натоварените от закона органи, осигуряващи РЕДА на събитието, също е нарушение. При подобни обстотятелства ФИФА, ФАФА, ФУФА е всякакви други три- и четирибуквия ще поздравят организаторите за добрия ред е недопускането на хулигански прояви.

  10. “провеждането на честни и прозрачни избори”

    За каква демокрация и за какви честни и прозрачни избори изобщо може да се говорим, ако облечен в агитационна тениска на „Коалиция за България“ е забранено да ходиш на футболен мач, както и да е забранено да развяваш плакати със свастики и поздравления за ЧРД на Адолф Хитлер ?

    Ами това е нещо напълно нормално и се случва по всички стадиони на всички земни кълбета!

    И тъй като Българския футболен съюз е организатора на това футболно състезание и то се провежда по техните разпоредби, които са съгласувани и с медународни разпоредби,редно е декларацията да се изпрати и на БФС, а чрез тях до ФИФА и УЕФА за вземане на спешни и бързи мерки по това показно публично сплашване на футболен фен ?

  11. С “вишо” циркаджийско образование е този. Подобни клауни не са моите народни представители. Само като го сравня с проф. Янакиев и ми се повръща. Да си прави пошлите театрални постановки на село. Макар, че и това не трябва да му дават да пипа- заради подобна безумна кичозна порнография дъщеря ми, която харесва театъра и бе редовен зрител, спря да ходи на постановките. Както и аз- подобни цинизми не бях чувал дори при хилядите си посещения по стадионите. Грозна картинка!!!

Comments are closed.