vaskovasilev2204131Публикувам пълният текст на получената декларация:

“Предизборният щаб на Коалиция за България – Ловеч изказва своето безпокойство и възмущение по повод задържането от  органите на МВР  на кандидата за народен представител Васил Стоянов Василев, регистриран  в листата на Коалиция за България от 11- ловешки многомандатен избирателен район.

                Показаната полицейска акция е проведена преди футболната среща между Литекс и Левски на 20 април (събота) 2013 г.

Поводът за полицейския произвол е  паркиране на личния автомобил на кандидата  за народен представител преди охраняемата зона за футболната среща. Васил Василев не е възпрепятствал „служителите на реда” да изпълнят задълженията си, предоставил е необходимите документи, както и удостоверение от Районната избирателна комисия за регистрацията му като кандидат за народен представител. Това е видно от съставените му актове за нарушение, в които са вписани всички негови лични данни.

                Противно на разпоредбите на чл. 103 от Избирателния кодекс, Василев е бил задържан показно   пред множество свидетели – въпреки влошаващото му се здравословно състояние.

                Васил Василев е директор на Ловешкия драматичен театър, добре познаван и уважаван от жителите на града и само фактът, че е бил облечен в агитационна тениска на Коалиция за България не може да бъде причина за публично грубо и унизително отношение от страна на полицейските служители.

                Този случай потвърджава подозренията на много граждани, че част от структурите на МВР и конкретни регионални дирекции участват в предизборния щаб на ГЕРБ, ръководен от бившия министър на МВР Цветан Цветанов.

                Обръщаме се към всички компетентни органи, които са отговорни за спазване на законите в Република България и вярваме , че служебното правителство ще изпълни своето най-главно обещание пред гражданите на страната ни – провеждането  на честни и прозрачни избори.

                Считаме,че публичното сплашване на кандидати за народни представители не е стъпка в тази посока.

                              

Предизборен щаб на Коалиция за България

Декларацията е адресирана до:

До Президента на Република България

До Министър-председателя

До Министъра на вътрешните работи

До Националния предизборни щаб на Коалиция за България

До Централна избирателна комисия

До Районна избирателна комисия”

 

Уточнение:

„Ловеч днес“ няма договорни отношение за отразяване на предизборната кампания с „Коалиция за България“ и се надявам, публикуването на декларацията да не е част от предизборната кампания на посочената коалиция, защото това би довело до нарушаване на Изборният кодекс.

Павлин Иванов

„Ловеч днес“

34 коментара

  1. "Коментарът ви очаква одобрение" от 4 часа все това съобщение ми излиза , след като напиша коментар…
    Чакам , чакам, колко да чакам това благовоелние на цензура!

  2. “lovechtoday казва:
    Уважаеми г-н Заверджиев, ваше право е да предприемете това, което смятате за правилно.
    Павлин Иванов “Ловеч днес””

    Уважаеми г-н Иванов, кое е правилно и кое е законно са две съвсем различни неща и Вие без да сте направили справка в РИК дали е законосъобразно публикуването на въпросната декларация, няма как да знаете дали Вие сте постъпили правилно или не.

  3. Ангел Стефанов / Ха ха леле верно той Васко си е мазохист май. Ама така е то от вишето образование дето стефка го хвали цял ден все едно само той е учил 😀

  4. Тоя верно ли с тениска на БСП е отишъл на мача с Левски или се бъзикате?

  5. Stefke, карикатуро ненадръстена, да вземете да се хванете за ръчички с бат Васко директора, другаря Горов и кой към Карлуково, кой към бара и дим, дим, дим да ви няма. Чудя се, няма ли здравна служба, която да следи за здравния статус на населението?
    Очаквам, в епизод 2, под режисурата на Васко, познат и като глас от рекламата на едни автостъкла по едно местно радио, другаря Горов да изиграе в национален ефир драма, от която червените бабуляци да се цементират като бетон в кофраж и да стоварят тежкия си изборен юмрук право в лицето на класовия враг. Чудя се само коя телевизия ще облажи 🙂

  6. Ей го на, Бени Хилти ги разправя едни!Абе как ще го бият бе!!!Вие добре ли сте!!!!!Тоя и той учен.Все много знай!Страх ви е ,затова ги говорите такиви!!Бареков нали е от ваште ,какво ще ми кажеш, а??Пак ти казвам ,кажи защо го арестуваха момчето???

  7. Stefka / Ти май гледаш с червените очила, неможе да се правиш на интересен пред органите на реда да ги риташ, и накрая да те оставят. Даже и един бой трябваше да му хвърлят на дългия циркаджия дет се скаса да освирква и да крещи когато Бареков беше на центара.

  8. Stefka, отговора на въпроса е :
    В “Коалиция за България” влизат :
    1 – БСП
    2 – “Български социалдемократи” на Георги Анастасов,
    3 – Движение за социален хуманизъм на Александър Радославов,
    4 – “Европейска сигурност и интеграция” на Тома Томов,
    5 – Комунистическа партия на България на Александър Паунов,
    6 – Земеделски съюз “Александър Стамболийски” на Спас Панчев,
    7 – “Нова зора” на Минчо Минчев
    8 – “Евророма” на Цветелин Кънчев.

  9. Зарзаватчиев ли си ,какъв си не те знам ,но си на всяко гърне мюрудия!!Кажи ми защо арестуваха момчето???Не ми разправяй за коалиции моалиции.Много разбирачи станахте!!Отгвори ми защо арестуваха нашия депутат, а??

  10. “Stefka казва:
    Те само да арестуват могат”

    Stefka, а ти колко партии от “Коалиция за България” можеш тук да напишеш, та си взела да ми казваш кой какво можел. Ти изобщо имаш ли представа, какво е това коалиция и колко са на брой коалиционните партньори в кандидатската листа на “Коалиция за България” – Ловеч.

  11. Author

    Уважаеми г-н Заверджиев, ваше право е да предприемете това, което смятате за правилно.

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  12. „ИЗБОРЕН КОДЕКС
    Чл. 133. (1) Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги.“

    Lovechtoday, според мен тази декларация на Предизборният щаб на Коалиция за България – Ловеч се явява предизборна агитация /публична изява на кандидат депутат/ в писмена форма , чрез доставчик на медийни услуги / в слчая „Ловеч днес“/ и поставя в неравноправно положение /нямате договор за отразяване на предизборната кампания с „Коалиция за България“/ партиите и коалиците с които Вие имате договор. Тъй като с едните имате договор и си плащат, а с „Коалиция за България“ нито имате договор нито е платено съобщение за да имате каквото и да е било основание да го публикувате.

    По мое скромно мнение това е Ваша незаконосъобразна предизборна агитация и за това няма да коментирам по същество въпросната „декларация“, за да не дам каквото и да е било основание на който и да е , дасе почуства засегнат от моите коментари за да си потърси правата по съдебен ред.

    Lovechtoday, аз имам намерение утре след 10 часа ако все още тази незаконосъобразна предизборна агитация е все още на интернет сайта Ви, са подам писмен сигнал до РИК Ловеч, като орган упълномощен да се произнася по нарушенията на изборния кодекс.

  13. В този ред на мисли, номер 2 в лситата на БСП Горов, осъден за управление на автомобил след употреба на алкохол, която би причинила натравяне и смърт на средно голям глиган, с кви очи се е лепнал на червени плакати из целия град?

  14. “въпреки влошаващото му се здравословно състояние”, къв го дири на стадиона бат Васко? По-интересно е, колко болен (не физически) трябва да си, за да отидеш на мач “облечен в агитационна тениска на Коалиция за България”? Тук направо БСП ме заклаха :))) Не е трябвало да го арестуват, а да го приберат направо в Карлуково. Може ли да си с толкова болен мозък и на свобода :)) Това, което ме довърши и ми причини конвулсии е “предоставил е необходимите документи, както и удостоверение от Районната избирателна комисия за регистрацията му като кандидат за народен представител”! Сякаш без това удостоверение за кандидат за народен представител е половин човек :)) Е нямам думи 🙂 Директоре Васко, и режисурата ти никаква пич и играта ти такава! Дано поне бабуляците ти се вържат като прочетат в Ловеч прес 🙂 Наздраве и на другаря Горов, който бързо се учи от жена си на ПР, господ здраве да й дава 🙂

  15. Те само да арестуват могат.Васко го пзнават всички,Това ли заслужава??Млад,интелегентен,вишист затова е цялата работа!!!Не искат умни хора!!Това е!!

  16. Току що чувам и не вярвам на чутото – водачът на листата на Атака в Ловеч някой си Лаков казва, че иска да прогони чуждите инвеститори от страната, а пък водачът на листата на ДПС в Ловеч някой Мустафа не знам какъв искал да СИ върне България!

  17. Почнаха циркаджилъците. 🙂

  18. цитат – както и удостоверение от Районната избирателна комисия за регистрацията му като кандидат за народен представител…
    И какво като е кандидат за народен представител – това какви права му дава, той отсега се легитимира като народен представител за такива работи, пък утре ако стане как ли ще се държи, ще ни плаши със ставане на кълбета ли… простотия… то затова и културата ни такава, като тия дето я управляват, срамота

  19. Ха ха леле много нагли тея БСП, ето този герой на снимката викаше на полицаите ” ей вие знаете ли кой съм аз” и дори ритна единя полицай.
    Аз ако бях на полицаите щях да го спукам от бой надутия общински съветник на БСП.

  20. Този е само кандидат с нулеви шансове и какви театри разиграва. Ами ако стане народен представител какви ли ще ги врътка?
    Имаме ли нужда от подобни клоуни в Народното събрание и с какво могат да бъдат полезни там?
    Павлине, катаджиите офицер Давидов и неговият подчинен с име Николай много бързо се намесиха и предотвратиха мелето, иначе и ти /може би и някои други наши познати/ щеше да си в новините днес като арестуван пред стадиона. Заради благородната ти постъпка да потърсиш отговорност на два пъти по-едрия от теб хулиган с големите бицепси, който блъсна с Голфа си възрастен наш съгражданин.

Comments are closed.