gorov2905143Уважаеми читатели, ще ви помоля да прочете до края

Павлин Иванов

Не може да отчитаме, че проблемите, които са отчетени на този вот са единствено и само, на националното управление, смята народният представител Димитър Горов от БСП на пресконференция миналата седмица. Видимо трябва да направим корекции на всички нива в управлението, където участва БСП.

Ако трябва да говорим за кабинета Орешарски, той трябва да си постави ясни цели с конкретен срок на изпълнение, каза лидера на ловешките социалисти.

„Ловеч днес“ попита депутата Горов, не са ли заложени вече мерките, целите и сроковете в „програмата Орешарски“.

Димитър Горов поясни, че в програмата е заложена доста по-обща политика. Необходими са 3-4 неща, приоритета, трябва да има ясна визия какво точно се прави. Има недовършени неща в банковия и енергийният сектор, здравеопазването.

 

Горов поздрави ДПС за резултата и каза, че БСП не може да се сърди на никого за резултата си. Вината за провала е вътре в БСП. Една от причините за провала е АБВ, друга причина според него е липсата на ясна позиция в началото на Кримската криза, тъй като голяма част от членовете на БСП са русофили.

Началника на предизборният щаб на „Коалиция за България“ отдели особено внимание на АБВ. Според него, всички са били наясно, че АБВ е нямало как да направи нещо значимо. Една част от социалистите не са отишли да гласуват именно за заради крамолите между БСП и АБВ. Проблемите не могат да бъдат измервани с аритметиката от самия вот, каза Горов.

Социалните мерки – размразяването на доходите, връщането на швейцарското правили, повишението на майчинските, явно не оказват такова сериозно въздействие върху икономическото състояние на българските граждани, което да бъде оценено на избори.

Общинският съветник Доротея Цанкова каза, че явно не са могли да обяснят на своите членове и симпатизанти важността на европейските избори.

В тази връзка Димитър Горов даде пример. В село от община Ловеч, директно са го попитали кой ще стане кмет на Ловеч – „Горов, остави тия евроизбори, кажи кой ще е кмета.“. Така че, хората наистина не разбират.

 

„Ловеч днес“ помоли Димитър Горов да коментира изявлението на кмета Казанджиев, дадено по-рано, в което градоначалника определи резултата от вота като катастрофа и попита депутата, какво означават „действия по промяна в общинска администрация“, които лидера на социалистите заяви.

Аз го казах, не извадено извън скоби, обясни Горов. Казах го в рамките на общите промени. Категорично смятам, че не може да вадим пред скоби, един да е по-виновен от другия. Всички сме виновни, солидарно в тази работа. Ако в Ловеч бяхме изкарали по-добър резултат от националния, щеше да е различно. Щом не сме, значи носим солидарна отговорност, каза Горов. От тази гледна точка, видимо трябва да се търсят промени. Какви ще бъдат конкретните промени в местното управление, по това се различавам аз от кмета. За оставки да искам в момента, без анализ, без перспектива какво точно ще се случи след оставката е меко казано несериозно. Трябва да се направи конкретен анализ и да се каже, това са двете неща или трите, както в правителството, така и в местната власт, така и в партията.

Мястото където трябва да се поставят въпросите са легитимните органи на партията, категоричен е Горов. Отговорността на този екип е за местната власт и това, какво се случва в Ловеч. Много скоро ще има заседание на бюрото и в бърз порядък, ще предприемем конкретни действия, по конкретни решения.

 

На журналистически въпрос, дали ще бъде някаква отговорност от кмета Казанджиев за позицията му за искане на оставка, Горов каза, че в БСП не си търсим отговорност за думи. Това е лична позиция на кмета, а не на БСП.

 

Павлин Иванов „Ловеч днес“: ДПС на национално ниво печели 41 % от вота в селата. Бареков също има добър резултат там. Логичният извод е, че селата са настроени много по-проевропейски от градовете или другата вероятност – здраво купуване на гласове, т.е. ДПС завладяха гласовете на БСП в селата.

Димитър Горов, депутат БСП: Това е мнение на ГЕРБ. Тук като представител на ГЕРБ ли си или гражданин питаш, защото е меко казано …

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Аз съм представител на медия и читателите ми искат да знаят отговорите.

Димитър Горов, депутат БСП: По отношение на купуването на гласове, БСП не участва в такива процеси. Ако БСП участваше в тези процеси, резултата, сигурно нямаше да бъде този. От тази гледна точка, за купуване на гласове от БСП е несериозно.

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Въпросът беше за ДПС

Димитър Горов, депутат БСП: ДПС не са си променили резултата. Погледнете, ДПС имат резултат близък до този на парламентарните избори. Проблема е, че ние не можахме да получим нашия резултат от вота на изборите за НС.

Колкото до ББЦ, аз не мога да твърдя, че има купуване на гласове, но уникалното беше огромното количество застъпници на тези избори. Това е новият начин, по който се увеличават изборните резултати.

По отношение на номер 15, Горов коментира, че това, едва ли е персонален вот за това момче. Познавам го, много стойностно момче е и има бъдеще в политиката. Резултатите показват това и той е евродепутат.

 

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Смятате ли, че се отразява зле на вота за БСП това, че кмета, Общински съвет, Областна администрация в Ловеч, народни представители, не реагират адекватно на случващото се например в общината – поставяне на таксов апарат на гробищата, което е малоумно, Синя зона ..

Димитър Горов, депутат БСП: Аз ви предлагам в бъдеще, дай да не правим политически оценки на БСП. Разбираш ли? Ако си като журналист, задавай въпроси. А адекватно дали се държим ще го оценяват гражданите, а не ти. Разбираш ли? Недей като представител на ГЕРБ да ми задаваш политически оценки на партията. Разбираш ли? Ако искаш като журналист, задай въпрос, аз ще ти дам отговор. Аз съм политик и давам отговори.

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Г-н Горов, аз питам и аргументирам въпроса си както реша. Как ще задам въпроса си е моя работа.

Димитър Горов, депутат БСП: Аз мога да реша да не ти отговарям.

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Аз това и ще напиша.

Димитър Горов, депутат БСП: Ако искаш да се уважаваме, задавай въпросите си

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Аз мога да уважавам, ако задавам въпросите, които смятам за важни, а вие отговаряте както намерите за добре. Аз не казвам какво да отговаряте, бъдете така добър, да не казвате какво и как да питам.

Доротея Цанкова БСП: Въпрос на етика и на морал

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Точно вие за това да говорите за това?

Доротея Цанкова БСП: Напротив, аз мога да го говоря!

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Въпроса беше простичък: Това отразява ли се на вота?

Димитър Горов, депутат БСП: Въпроса изобщо не беше простичък и не беше това въпроса. Аз нарочно не съм поставял никога темата, че обсъждаш всяко едно твое поведение с г-жа Корнелия Маринова. Така, че ..

По отношение на конкретния случай, всяко едно нещо има значение. Дали положително, дали отрицателно. Видимо е, че оказва. В каква степен, не мога да преценя.

Доротея Цанкова БСП: Аз съм част от съветниците на БСП, винаги съм имала позиция и аз лично, не съм гласувала и по двете теми. Даже предложих да отпаднат сумите за събиране на гробищата. Смятам, че това също е оценено от ловешките граждани.

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Може ли да определим изборите като честни?

Димитър Горов, депутат БСП: Изборите са такива, каквито са. Какво значи „като честни“. От гледна точка на буквата на закона, да. Имаше натиск, имаше нарушения, но никъде не се получиха доказателства за това. Това обаче, не оказа въздействие върху крайния резултат. Изборите бяха нормални.

Павлин Иванов „Ловеч днес“: Въпросът ми е продиктуван от изключително миролюбивото протичане в област Ловеч, което е много нехарактерно. Без сигнали за купуване и продаване на гласове.

Димитър Горов, депутат БСП: Явно, купувачите на гласове са открили такава схема, по която да не ги откриваме. Аз обаче, мога да припомня някои проблеми, които е имало в миналото с купуването на гласове. А, може би будните граждани, които сигнализираха преди, нямат доверие в институциите. Нямат доверие в МВР. Аз съм подавал сигнали в предишни избори за конкретни хора, с конкретни автомобили, които купуват гласове и нито полиция, нито прокуратура взе отношение по тази тема.

10 коментара

  1. Анонимен каза: “Какво да каже Горов,като му задават въпроси в стил Люба Кулезич ?В петък на праламентарния контрол слушах Корнелия да задава същите въпроси на вътрешния министър Йовчев – отврат – инсинуации,внушения и даскалски манталитет”

    Анонимен, не смяташ ли, че казаното от Горов е твърде нахално за човек, осъден за каране след пиене на алкохол? Как обясняваш факта, че бабите и циганите избраха осъден човек за НАРОДЕН представител?
    Вярно е и че употребяващите имат нужда от НАРОДЕН представител щото и те са хора, но е доста нагло.
    От надменното поведение на Горов се вижда, че му липсват не само първите 7 години, а и голям дял клетки с особен цвят.

  2. Какво да каже Горов,като му задават въпроси в стил Люба Кулезич ?В петък на праламентарния контрол слушах Корнелия да задава същите въпроси на вътрешния министър Йовчев – отврат – инсинуации,внушения и даскалски манталитет

    1. Като няма какво да каже, да замълчи. Желателно е завинаги. Поне малко да го беше облагородила оназ мома ПР на БСП и да го беше научила на поведение с медиите.

  3. 🙂 Капиш?!? .. Капиш?!?
    Мдааа…

  4. “Павлин Иванов „Ловеч днес“: Смятате ли, че се отразява зле на вота за БСП това, че кмета, Общински съвет, Областна администрация в Ловеч, народни представители, не реагират адекватно на случващото се например в общината – поставяне на таксов апарат на гробищата, което е малоумно, Синя зона …
    Димитър Горов, депутат БСП: Аз ви предлагам в бъдеще, дай да не правим политически оценки на БСП. Разбираш ли? Ако си като журналист, задавай въпроси. А адекватно дали се държим ще го оценяват гражданите, а не ти. Разбираш ли? Недей като представител на ГЕРБ да ми задаваш политически оценки на партията. Разбираш ли? Ако искаш като журналист, задай въпрос, аз ще ти дам отговор. Аз съм политик и давам отговори.”

    Самозабравяне, безцеремонна наглост! А дай боже, да е от афекта на предсмъртната агония на столетницата, а не че просто е безпардонно прост.

    Свободата, свободата на словото, Горов…

  5. хохохохохохох искам да видя Местан как ще приеме с разбиране искането на БСП да бъдат повече мандатоносител и да се управлява с по-лява политика, щото избирателите им били недоволни от сегашното положение. Сега Горов ще го нахлузи на Мъстънов, а Станишев на Местан.

  6. Извинявайте, баба ми не плачела от вълнение по Станишев, а заради турския сериал, който гледа в момента. Не съм разбрала правилно ситуацията.

  7. Господ чу молитвите ми! Станишев остава! Никакво отстъпление другари!
    Може да вървим по грешен път, но си е наш, социалистически! Може да сме тръгнали към София и сега да сме в Умаревци, но това си е наша работа.
    Напред другарю Станишев!
    Баба ми също плаче от вълнение!

  8. Станишев остава, Горов остава, искат повече лява политика. Мъстънов пък каза – никаква лява политика.

  9. ДПС им разказа играта на коалиционния партньор и за това е виновен този човек от снимката. Сега ние сме наред, тези, дето мълчим.

Comments are closed.