pchelari512141На 4 декември 2014г. в  залата на хотел Президиум, гр. Ловеч се състоя Работна въвеждаща среща по проект „Насърчаване на сдружаването на пчеларите от Област Ловеч като път за съхраняване и развитие на отрасъла“, реализиран от сдружение „Екомисия 21 век”.
В срещата участваха над 50 пчелари, които осъществяват своята дейност на територията на Област Ловеч.

Целта на проявата беше да бъдат представени детайлно целите, дейностите и обхвата на проекта, като се акцентира върху проблемите, които срещат пчеларите на територията на областта. Представители на Областен информационен център Ловеч и Национална селска мрежа пък имаха възможност да им представят различни възможности за кандидатстване за проектно финансиране, от които присъстващите на срещата могат да се възползват.

pchelari512142Преки ползватели на резултатите от проекта ще бъдат местните общности и производителите на мед и пчелни продукти. Предвидените проектни дейности утвърждават принципите на социално включване и сближаване, насърчават мотивацията за повишаване на знанията и успешната реализация на пчеларите в региона чрез сдружаване.

Проектът „Насърчаване на сдружаването на пчеларите от Област Ловеч като път за съхраняване и развитие на отрасъла” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.