VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100  Днес, когато отбелязваме Международния ден без тютюнопушене“, в Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ проведоха инициативата „Алтернативно междучасие – междучасие без дим“. Идеята на организаторите – ученическия екип за борба със зависимостите, е да подскажат на съучениците си,  че има по-интересни и забавни начини да разпуснеш в междучасието, отколкото да запалиш цигара.

     Събитието се провежда за втора поредна година и се радва на активно участие от страна на учениците. По-големите почистиха района пред училището, където обикновено техните съученици пушат, акцията им премина под мотото „Измети вредния навик и последиците от него“. Предлагаха се бонбони и листовки, в които се откриват стряскащи факти за вредата от тютюнопушенето.

Внимание привлече и демонстрацията, направена от ученик, с пластмасова бутилка и запалена в нея цигара, в резултат на което всички видяха количеството отделен никотин. Учениците изиграха и няколко български народни хора и така призоваха пушачите  да опитат да откажат цигарите в името на собственото си здраве и на здравето на хората, които присъстват в обкръжението им като пасивни пушачи.

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

     Екипът за борба със зависимостите заяви амбицията и готовността си да реализира идеята такива междучасия да се провеждат поне веднъж месечно, а не само в дни като днешния.

     Инициативата се проведе с подкрепата на Общинския превантивно-информационен център, от където предоставиха тениски на организаторите.

3 коментара

  1. Можеше да поканят и някой политик на мероприятието. Аз дори имам един предвид, от новите е, щеше идеално да пасне по темата.

Comments are closed.