kmetdoncheva2403131Павлин Иванов

Вълна от недоволство заля социалните мрежа към снегопочистването в град Ловеч през последните два дни. Снежната покривка, по официални данни беше 26 см., а ловчалии с нескрито възмущение дадоха своята оценка на почистващата фирма „ЕКО“ и нейният мениджмънт.

Вчера в профилът на страницата на сайта във Фейсбук, зададох умишлено тамата „Да поговорим за снегопочистването в Ловеч“. Десетки коментари бяха написани. Огромно количество бяха мненията на гражданите под всички новини свързани със зимната обстановка в областния град.

Огромната част от ловчалии заявиха, че улиците в града са почти непроходими, че не е почиствано в кварталите, а там където са минавали машините, доста често са се движили с вдигнати гребла. Причината според коментиращите е, че се пътува без да се чисти снега, за да се краде нафта.

Други споделиха, че виждат саботаж към новото ръководство на Общината, от страна на назначената по времето на Казанджиев и близка до върховете на социалистите в Ловеч шефка на две големи фирми със сериозни заплати – Антоанела Дончева.

Безспорният факт обаче е, че данъкоплатците, тези които си плащат чинно за да им е чисто, намират работата на фирма „ЕКО“ и на нейната шефка за некачествена и имитационна, лошо организирана и неадекватна. Псувните и обидите, не са за коментар.

Преди да споделя мнението си, бих желал да споделя, че жителите на Ловеч, чрез плащането си на Такса битови отпадъци финансират снегопочистването в града. Община Ловеч със събраните техни пари, плаща за дейности, по сключен договор преди години, за качествено снегопочистване. И тук няма никакво значение, че Община Ловеч е собственик на фирмата изпълнител, тъй като, дружеството си има шеф, който оперативно ръководи и отговоря за работата на стопанския субект.

Повярвайте, чистенето струва скъпо и точно това е мотива на хората да се възмущават с пълно основание на неадекватното поведение и управление на снегопочистването в Ловеч.

Упреците са насочени както към новият кмет на общината, така и към цялата администрация. И с право. Като плащаща за тази услуга и представляваща интересите на гражданите на Ловеч, именно администрацията носи отговорността за контрол по договора и разбира се, за адекватното управление от друга страна, на общинската фирма.

Би било много добре, ако ръководството на община Ловеч се вслуша в недоволството на ловчалии, гарнирано със снимки и видео записи, и вземе адекватни мерки. Една от тях е търсене на отговорност за недобрата организация, късното излизане, некачественото почистване и трудните за придвижване улици и обществени площи, на шефа на дружеството – Антоанела Дончева.

Ирония на съдбата е, че точно съпартийците на бившия кмет са най-недоволни от протежето на Казанджиев и може би точно те ще допринесат най-много за отстраняването на шефката на двете дружества опериращи изключително с пари от данъците на ловчалии.

И нека да повторя за неразбралите. Фирма „ЕКО“ има договор с Община Ловеч за снегопочистването на областния град. Парите, с които се плаща, са пари на данъкоплатците. Тяхната оценка за свършеното от фирмата на Дончева е изключително негативна!

28 коментара

  1. След като снегопочистването толкова ви затруднява представям си какво ли ще стане с ръководенето на Община Ловеч …

  2. Е, Иванов, какво стана???? Много нападки в социалната мрежа към кмета Маринова и започна да търсиш вина в другите. А кой ръководи кризисния щаб??? Мисля, че той поема голямата отговорност за предприетите мерки в такава зимна обстановка. Преди около 22 часа написа статия, че улиците в Ловеч са в добро състояние – можело значи. Не разбрах – къде е истината??? или както Ви е угодно.

  3. Повече от ясно е че се измисля повод за чистка за да бъде назначен поредния предан партиец от новата БКП/ГЕРБ на заплата. Честито павлине може и да си ти,

  4. Ами те снегопочистващите фирми са отпреди този мандат наместени и наредени,кметицата може само да чака да свърши договора и през това време да ги санкционира и като небачкат да нвплаща.точка

  5. А от кмета ще се чуе ли някаква/каквато и да е позиция? Нали тя е лицето на общината? “Къде е кметицата с нейните дълбоки познания по въпросите на сметосъбирането и снегопочистването,демонстрирани натрапчиво от нея самата в предходни години,когато критикуваше работата на предишната общинска администрация ? Защо сега е подвила опашката като скитащите бездомни кучета,за които също се силеше,че знае как да бъде освободена общината от тях.А те си скитат свободно и сега”/цитат на Д.Й./

  6. Наказани трябва да има – иначе при следващият сняг ще бъде същият ужас ! Надявам се госпожа Маринова да вземе всичко в свой ръце и да покаже на госпожа Антоанела къде и е мястото !

  7. Страх, страх! Твърде голям и това прозира през тези редове, написани от същия човек, който само няколко публикации по-рано анонсира: „Кметът Маринова лично на проверка…“, „Кметът свика Кризисния щаб“,”Можело значи. Уличната мрежа в Ловеч е в добро състояние…“, за да стигнем до „платната са небивало широки“. Лъскаме имиджа на градоначалника, убеждавайки гражданите колко всичко е под контрол и изведнъж – глава ще пада и признание за вълна от недоволство!
    Между другото нали този Кризисен щаб се оглавява именно от кмета и той/тя е този, който носи отговорността за взетите решения и резултатите от тях?!?
    А за финал на днешната си пресконференция кмета Маринова информира гражданите за данни и мерки относно пътнотранспортния травматизъм в общината –/ тая статистика можем да си я вземем от бюлетина на МВР/. Защо кметът не отговори на въпросите, които самият Вие инициирахте да бъдат зададени в социалната мрежа. Хайде сега удобно се скрийте под полата на г-жа Антоанела Дончева!
    Под индиго гледаме случващото се в държавата – гаф след гаф, но не министър си подава оставката, а някой чиновник го отнася да се хвърля прах в очите на хората.

Comments are closed.