oic3103143Два двудневни семинара и шест информационни срещи ще проведе Областен информационен център – Ловеч (ОИЦ) в началото на юни тази година, на които ще представи пред заинтересовани лица от всички общини на област Ловеч новите възможности в подкрепа на хората в риск, в т.ч. развитие на социална икономика и социално предприемачество по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Власти и институции, фирми и кооперации, занаятчии и творци, граждански, професионални и социални сдружения могат да открият възможности за нови инициативи, дейности и партньорства, които освен печалба да допринасят и за социално благополучие и да се запознаят със същността на социалната икономика и възможностите за развитието й чрез Еврофондовете през периода 2014-2020 г.

Първото събитие ще започне на 2 юни 2014 г. в залата на Общински съвет-Ловеч от 13.00 часа и ще продължи и на следващия ден. Ден по-късно, на 4 и 5 юни 2014 г., в град Летница, в залата на Младежки център-Летница, ще се проведе вторият двудневен семинар. Гост лектори от България, Италия и Великобритания ще представят по време на двудневните семинари информация за същността на социалната икономика, която се явява пресечна точка на реалния бизнес и гражданското общество и където работните места предоставят социална полза за обществото. По време на събитието ще бъдат представени успешни проекти, финансирани от европейските фондове в областта на социалната икономика и предприемачество, като акцентът ще бъде поставен върху успешното партньорство за изграждане на устойчиви модели на социални предприятия и ще илюстрира както добри примери, така и често срещани грешки в процеса на планиране и реализиране.

Информационните срещи в останалите шест общини започват в 10.00 часа и ще бъдат проведени както следва:

Гр. Луковит, 6 юни 2014 г. в конферентна зала хотел „Дипломат плаза”

Гр. Тетевен, 9 юни 2014 г. в залата на Община Тетевен

Гр. Априлци, 10 юни 2014 г. в залата на хотел „Център“

Гр. Ябланица , 11 юни 2014 г. в учебна зала на Община Ябланица

Гр. Угърчин, 12 юни 2014 г. в залата на НЧ” Вълчо Русковски – 1894 г.”

Гр. Троян, 13 юни 2014 г. в зала „Форум” на НЧ „Наука – 1870“

 

Поканени за участие са представители на общини, читалища, неправителствени организации, бизнеса, граждани и експерти, работещи в областта на социалните услуги. Срещите са открити за медии.

1 коментар

  1. Я питайте лекторите след като влязохме в османския съюз на европейските комунистически републики по тази причина ли се отмени изплащането на заплатите всеки месец и осем часовия работен ден? Не, че нещо ама пак ще напомня: Преди десети ни хваща за слушатели чичковци и лелки дето разправяха какво са правели преди девети. Един чичко се похвали, че правели големи стачки за продължителност на работния ден от 8 часа и изплащане на заплати всеки месец. Явно след десети се оказа, че се върнахме в периода от преди девети. Само дето тогава е било разрешено да се стачкува за това а сега както виждате не.

Comments are closed.