predst2311151Тематична вечер, посветена на 100-годишнината от включването на България в Първата световна война 1915-1918 г. и представяне на книгите на военния историк, д-р Петър Ненков , “Със стремци в мир и в бой ” и “От Родопската Шипка до Страцин” се организират в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 26 ноември, четвъртък, от 17,30 часа. Съорганизатори са Военният клуб и Общинският съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч.
Петър Ненков е подполковник от резерва и юрист. „Със стремци в мир и в бой” е военна енциклопедия на карловския регион, тя разширява познанията на карловци за войнската слава на техния роден край и издигаща тяхната гордост, като наследници на бележити пълководци на Българската армия и герои от войните за национално обединение. Книгата е написана с характерното сладкодумие на Петър Ненков. Проследен е пътят на известни личности, сред които братята на Вазов, на Ботев.
Монографията „От Родопската Шипка до Страцин” е четиринадесетата книга на автора и е посветена на историята на 21-ви пехотен Средногорски полк.