police2909141От ОДМВР Ловеч съобщват, че на 23.03.2016г. в хода на специализирана полицейска операция, служители на РУ Троян са иззели от магазин в с. Борима 54 литра домашен етилов алкохол без поставен акцизен бандерол и разпределен в шишета за продажба, 235 къса цигари и 0.500 кг. насипен тютюн без бандерол, както и 732 броя пиротехнически изделия от вида пиратки – категория “2”; “3” и “4”.

По случая с откритото количество акцизни стоки без бандерол е образувано досъдебно производство, а за пиротехнически изделия е съставен акт по ЗОБВВПИ.

Вчера в гр.Ловеч служители на сектор «Пътна полиция» са проверили 14 МПС и 14 лица, като за  констатирани 13 нарушения са съставени 1 акт и 12 глоби с фиш. 

В РУ Троян е образувано досъдебно производство срещу 30 годишен мъж от гр.Ловеч, който е управлявал лек автомобил в гр.Априлци без да притежава шофьорска книжка и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

Полицаи от РУ Угърчин са провели полицейска операция за противодействие на престъпността в малките населени места. Обходени са 5 села на територията на общината, проверени са 29 лица и 7 МПС. За установени нарушения са съставени 3 акта и 2 фиша по ЗДВП.