lekar1012131Извършени са 14 проверки в амбулатории от извънболничната помощ в гр. Ловеч на осъществяваната дейност в съответствие с регистрираната по Закона за лечебните заведения, както и 6 проверки в АИП за ПМП по спазване на изискванията за метрологичен контрол на средствата за измерване. Проверените ОПЛ, специалисти и  стоматолози работят съобразно нормативните разпоредби.

Осъществени са 8 планови проверки по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина в аптеките: „Вили-М”гр.Угърчин, „Фарма Лек Ловеч1” гр.Луковит, „Марешки” гр.Луковит, „Бендида” гр.Луковит, „Здраве-Троян” гр.Троян, „Стелита” гр.Троян, „Марешки-1” гр.Троян „Тотеви” гр.Троян. 5 проверки са извършени  по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите в аптеките: „Вили-М”гр.Угърчин, „Марешки” и „Бендида” гр.Луковит, „Марешки-1” гр.Троян и „Тотеви” гр.Троян. Няма установени нарушения. 

През седмицата служител на РЗИ е взел участие в заседания на Съвета по осиновяване и Комисията по приемна грижа към Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Ловеч.

В Регионалната картотека на медицинските експертизи са проверени и заверени в законоустановения срок 91 експертни решения, издадени от ТЕЛК-Ловеч и ТЕЛК-Троян. Приети и обработени са 100 заявления от пациенти и медицинската документация към тях за освидетелстване и преосвидетелстване от ТЕЛК. Обжалвани са в срок 3 експертни решения до НЕЛК-София, както и  1 болничен лист до ТЕЛК.

По регистрацията на лечебните заведения за извънболнична помощ са извършена 3 процедури по промяна в обстоятелствата: 2 амбулатории за специализирана медицински помощ и 1 амбулатория за първична практика по дентална медицина.

На основание заявление от управителя на „СМДЛ Евролаб” – ЕООД, със заповед на Директора на РЗИ, от Регистъра е заличено лечебното заведение.

Представител на Дирекцията участва в двудневно обучение в Александровска болница по Проект „Развитие на ефективни програми за ранна диагностика на децата с аутизъм в България чрез прилагане на международни стандартизирани инструменти” – Програма „Инициативи за боществено здраве”.

           През седмицата няма постъпили на дежурния телефон повиквания от екипите на ЦСМП-Ловеч за отказ от хоспитализация на пациенти в лечебните заведения за болнична помощ.