marinova1109131През последните два дни, 4 месеца след парламентарните избори, които ПП ГЕРБ спечели, за пореден път стана кристално ясно едно – зловещата истина, че страната ни се управлява по начин, който ни връща много години назад. Връща ни в години, които не са забравени, но които решихме, че са останали в историята – годините на тоталитаризъм, диктатура и мракобесие. Днес това стана ясно от поведението на ръководството на народното събрание пред очите на цяла България.

Искането на вот на недоверие е механизъм, с който опозицията може да поиска свалянето на едно управление. Това направихме и ние от ГЕРБ с поискания вот. Вчера ние показахме за пореден път истината, че правителството на България е в тотална зависимост от ПП Атака и нейните 23-ма народни представители, че те са част от това управление, колкото и да отричат. Новата Тройна коалиция вчера не организира кворум в защита на излъчения от нея кабинет. Нещо повече, от залата липсваха и народни представители от БСП и ДПС, очевидно счели, че присъствието им не е задължително щом властта е в техните ръце.

Днес кворум отново нямаше. Вместо с електронната система, както повелява правилникът, председателят на народното събрание разпореди преброяване, все едно брои неодушевени предмети, преброи телата ни… само защото е на власт. При това преброяването трябваше да се осъществи от квесторите.

Парламентарната група на ГЕРБ се състои от личности и всеки един от нас може да прецени и натисне бутона, с който да заяви присъствието си. Именно затова и в правилника за работата на НС това е ясно разписано. Погазването на тези законови правила е показателно за едно – тотално налагане на властови механизми от БСП и ДПС, грубо погазване на демокрацията, тотална зависимост от Атака. Днес управляващите в народното събрание казаха на целия български народ – каквото и да правите, ние сме на власт и ние ще ви управляваме дори и против волята ви.

Как да наречем това, което си позволи председателят на висшия законодателен орган в държавата?

Това не е демокрация, това е тоталитаризъм, това е диктатура! И признаците за налагането й не са от вчера, предупредихме вече за това. ГЕРБ е демократична партия – не може и няма да го приеме – налице е реална опасност от подмяна на правовия ред, от пълна реставрация на тоталитарната държава. Сигурна съм, че не могат да го приемат и българските граждани.

7 коментара

  1. приятелка ми разказа, че сменила училището на детето си само заради една единствена даскалица – Павлина Гешева

  2. ПОЗИЦИЯТА НА ПРОФЕСОР ИВАН ИЛЧЕВ – РЕКТОР НА СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ “СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”:

    Днес е време, в което в България се откриват бинго зали, нощни заведения, по-рядко спортни зали, режат се лентички на магистрали, но за последния четвърт век никъде в страната не е вдигнат нов университетски корпус.
    Увещават ви, че живеете във време на негодници. Не им вярвайте, добрите хора винаги са били повече! Времето е ваше, не на олигарсите, мутрите и политиканите
    Нови сгради за ГДБОП или ДАНС има, за университети – няма!
    Живеем във време, когато актьорите стават популярни не защото играят Хамлет, а защото играят в реклами или участват в „Биг Брадър”.
    Живеем във време, в което политиците искат да ни убедят, че сме прости, за да могат да ни управляват по-лесно и да губим доверие в собствените си възможности.
    Време, в което леейки фрази за науката, те съумяха да прогонят десетки хиляди млади хора и да превърнат „чужбината” в блян за много от тези, които са още тук.
    Никога в публичното пространство не е имало протести против парите за образование. Против заплатите на депутатите и парите за подслушване – винаги.
    Младото поколение иска морал от политиците, но не го вижда. Вместо промени вижда взаимни дребнави заяждания.
    Не бива да махаме с ръка и да позволим на самодоволната простащина да победи. Да си припомним думите на цар Симеон Велики, който казва на патрона на Софийския Университет Св. Климент, че оттеглянето е само за недостойните.

  3. хехе умрех от смех…..а маринова брои като грънци даскалиците на съвет защото за нея са неодушевени предмети. Не ли?!?!? А като някои го няма на съвет как процедира директорката – както с нея в парламента сега?!?!? М??

  4. Г-жо Маринова, епичните ви битки с новата “тройна коалиция” в НС биха докарали до екстаз някои от симпатизантите ви, но тези “битки” никак не кореспондират с това, което вашите общински съветници от Герб в ОбС Троян вършат години наред.

    Страстната прегръдка между БСП и Герб в Троян отдавна е факт, а още по-страстните целувки се случват и без някой да вика “горчиво”. Няма как и да е друго.Пъпната връв и на двете партии води към туловището на БКП Троян.

    Само не ми е ясно кой е булката и кой младоженеца. По всяка вероятност си сменят позициите според “спечелилия” на поредните /уж/ избори. По-важното е, че винаги има нов “окървавен” с червеничко чаршав и блага ракийка. Ха, Наздраве!

    Разбира се, щом има младоженци, има и шаферки. Двете шаферки са от ДСБ и РЗС. Първата шаферка М.Станчев бил голям демократ за силна България, ама види ли милиционерски пръст или пръстчето на някоя комунистическа номенклатура – тутаткси събува гащи и си го намества на подходящото място. Втората шаферка Тр.Тр. казват се водела на заплата при гоуемия буизнесман Маринчо от Герб и е една перфектна машинка за гласуване като всяка платена политическа проститутка.

    Ама като се обичат “младите”, що да не се вземат. Кой съм аз, че да се противопоставям на чуждото щастие. Ама то щастие да видиш. И общинската зестра голяма и нова всеки пореден мандат и сватбарите-избиратели носят подаръците направо в НАП. Хората, ръчениците, троянската духова музика и мажоретки и те са в наличност за здраве и почит на младоженците.

    Както казваше др.Тодар преди години – “БКП и Народната милиция са едно цяло”

    Днес БСП и Герб също са едно цяло… поне в Троян. Ами те, милите, не пропуснаха ни една бивша комунистическа номенклатура в Троян, която да не я направят почетен гражданин или с някакво друго отличие. А, и много обичат да си играят на парламентарен волейбол. Той е млко по-различен, защото удобните топки не се подават на своя, а на “чуждия” играч.

    Ама то история да ти пренапишат, ама то героизиране на общите си предшественици да си спретнат, ама то пламенни слова един на друг да си подхвърлят за /уж/ разделните си кандидати, ама то….. Идилийка, г-жа Маринова.

    Не ми е ясно само какво ще “роди” това семейство БСП-Гербови. То, че ще е поредния изрод – съмнение няма. Един друг пък го “преродиха” като председател на ОбС Троян. И му дадоха от две крави да суче. Иначе той си беше подсигурил още преди това трета крава от която да суче, представляваща общински имот, който така щедро му бе предоставен от младоженците БСП-Гербови в ОбС Троян.

    Какво беше казал един поп? – “Не ме гледай какво правя, ами слушай какви ги говоря”

    Хайде и аз да се изокам как си требе за случая – Ихууу-ууу

  5. Четох внимателно сътвореното от тази женица. Тя е объркана. При нея има сериозно раздвоение. Оказва се, че там, където е нейното тяло, не е нейният дух. Или по друг начин казано, в парламента е само нейното тяло.

  6. “В съвременната история за мен номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества”.

    “През лятото, когато Бойко Борисов стана министър-председател, в руското интернет-пространство се въртеше усилено телевизионна документация, заснета от компанията “Совершенно секретно” през 2008 г., в която бъдещият български премиер се изказва повече от благосклонно за българския комунистически диктатор Тодор Живков. 45-минутният филм под заглавие “Тодор Живков – титан на отминалата епоха” поразява дори за руските публицистични мащаби със своята лъжливост и хвалебствен тон към бившия първи секретар на БКП. Филмът е изграден на интервюта с близки до Живков лица – члена на политбюро Григор Стоичков, внучката Евгения Живкова, зетя Иван Славков и дългогодишния московски наместник в София Шарапов. Пространно е дадена думата и на самия Живков, който красноречиво оправдава своето регентство и се жалва от преследванията, на които “днес” е подложено неговото семейство……..Ни в клин, ни в ръкав след кадрите от разгонването с танкове на Пражката пролет през 1968 г. на екрана се появява симпатичната физиономия на представения като кмет на София Бойко Борисов. Той споделя: “…аз мисля, че Живков направи максимума за да се развива добре България и в същото време да няма такива тежки инциденти както в Чехия, в Унгария, да загинат хора…”

    По повод картинките от социалната мрежа “Фейсбук”, в които образът на ръководителя на социалистическа България Тодор Живков прелива в лика на днешния премиер, Борисов коментира, че е некоректно да бъде сравняван с Тато. Некоректно било към Живков. И обясни защо: “Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство.”
    ………………………………………………………………..
    Та да попитам и аз г-жа Маринова дали героят от горните цитати не е същият онзи човек, който ни управлява почти три години и половина? Този титан на мисълта ли е същият онзи ББ, който не слизаше от страниците на вестници и не изчезваше от тв екраните, докато се изживяваше в ролята си на несменяем диктатор? Понякога не е лошо човек, особено политическа личност, преди да направи публично изказване, да се погледне самокриктично в огледалото и да прецени трезво каква е голата истина.
    И престанете с циркаджилъка в парламента, че превърнахте уважаваната по белия свят институция в порнографско студио.
    “Парламентарната група на ГЕРБ се състои от личности”. Леле, верно ли? И как не се намери нито една личност със собствено мнение, ами всички сте като стадото на Бай Ставри?

  7. г-жо Маринова, помня ви от местните избори. Имах една случайна среща и разговор с вас. Мнението ще си го запазя за мене, но отговорете на въпроса ми: Какво правите вие там??? Много ми е интересно.

Comments are closed.