Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от 28.12.2017 г. забранява употребата на пиротехнически изделия във връзка с предстоящите новогодишни празници. Забранява се използването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота и здравето на гражданите.

Контролът по изпълнение се възлага на началника на РУ „Полиция“ – Ловеч и началника на отдел „Контрол и сигурност“ при Община Ловеч, на кметове и кметски наместници в общината.

Заповедта е на основание чл. 44, ал.1, т.1, т.4 и ал. 2 от ЗМСМА, във връща с чл. 8, ал 1, и ал. 2, чл. 60 от Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества.

Община Ловеч пресцентър

44 коментара

  1. ако спре пиротехниката трябва тя да организира по 1 за всяко населено място 🙂 Успех

  2. Кметицата ако имаше поне малко чувство за отговорност, щеше да си подаде оставката и да се скрие някъде на далеко!

  3. Герб сасипаха града ако има как да го сринем и там да си направят частно гробище да им баде тиго и да пише тук беше герб стринката на боико тиквата!!!!!!

  4. Браво ма кур,кур, кур. Уф, ама голям съм пелтек -така и не можах да се изкажа, ама за всеки случай ще сменя дестинацията.

    1. Въпрос – Галя Димова ,г-ж Дочева от позицията на местонахождението на палмите ли сте заекваща , ако ви болеше за нещо родно нямаше да демонстрирате местонахождението и бъдещи дестинации. Нашия роден град е бил красив и пак ще бъде, но вашата ценностна система няма да я бъде! КЪДЕТО И ДА СА ТАКИВА КАТО ВАС ЩЕ СТЕ ЧУЖДИ И НЕНУЖНИ!!!!!!

  5. Хаха че то останаха ли хора в този град че забраняват и изпозване на пиротехника смях 😀 😀 😀

  6. НОВА ГЛУПОСТ , И КАК ЛИ СИ ПРЕДСТАВЯШ ЧЕ ЩЕ ГИ СПРЕШ

  7. По-големи глупости не беше издавала.че то се гърми все едно сме в РАККА

Comments are closed.