Какъв ефект има съкращаването на кухнята, пералнята, централата, охраната и автотранспорта за ловешката болница, пита народният представител Корнелия Маринова

Прочетено2876пъти

deputatigerb2701153-1Ловешката болница е единствената областна болница, която няма собствен скенер – има такъв в по-малките общини – в Троян, има в Тетевен, но в Ловеч няма!

 На пресконференция в началото на седмицата, народният представител Корнелия Маринова повдигна отново въпроса за състоянието на многопрофилната болница в Ловеч. „За мое най-голямо съжаление наблюдаваме едно поведение, което само наподобява загриженост. Внася се предложение в ОбС за свикване на извънредно заседание по спешност.

Такова заседание се насрочва едва в края на февруари и с дневен ред – да бъдат информирани съветниците. Информирането може да направи всеки един, а и достатъчно неща се изписаха.

Информирането може и трябва да е само единият елемент от пътя към решаването на проблема. Защото само с информиране болницата няма да промени състоянието си”, заяви народният представител. По думите й „имаме институция Председател на общински съвет, който насрочва заседание за края на февруари, а ЗМСМА го задължава да проведе заседанието в 7-дневен срок от внасянето на искането”. Маринова добави, че според нея става дума за тупане на топката и симулативна загриженост.

„Ние от ГЕРБ настояваме да се проведе заседание, на което час по-скоро да се разгледа въпросът с мерките за стабилизиране на болницата. Точно липсата на говорене доведе до ситуация болницата две седмици да няма отопление и държавата в лицето на Министерство на здравеопазването да взема кризисни мерки за решаване на проблема”, категорична бе тя.

„В последните години са съкратени кухнята, пералнята, централата, охраната и автотранспорта, а може да има и други звена. Хората на тези длъжности са освободени. Питам кой изпълнява тези дейности и какъв е икономическият ефект от това. На тези въпроси трябва да се потърси отговор и вие може да помогнете за намирането му, защото всички работим в една посока – да имаме една работеща, ефективна за гражданите многопрофилна болница”, призова медиите Корнелия Маринова. Тя подчерта, че е важно да се установи тези договори не са ли част от неефективните дейности, довели до това състояние на областната болница. По думите й именно областните болници са гръбнакът за развитие на здравеопазването, мястото, на което на регионален принцип ще се осъществява коопериране на медицинските дейности.

„Жизнено важно е да се стабилизира нашата болница като такъв местен център”, подчерта още тя и акцентира, че „ловешката болница е единствената областна болница, която няма собствен скенер – има в по-малките общини – в Троян, има в Тетевен, но в Ловеч няма. И използваме такъв по договор с фирма.

Ако на тези въпроси се даде гласност, ще стигнем по-бързо до мерките, които трябва да предприемем, а те пък да бъдат включени в оздравителен план. И тук е ролята на съвета на директорите, на представителите на общината в общото събрание на акционерното дружество, за да вземат мерки”, заяви още Корнелия Маринова.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d1%8a%d0%b2-%d0%b5%d1%84%d0%b5%d0%ba%d1%82-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%89%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d1%85%d0%bd/

1 коментар

  1. Ефекта се видя вчера 50% от основната заплата + клас. Останалите 50% друг път. Както се казва “ Тате ще ми купи колело, ама друг път.“

%d блогъра харесват това: