май 09 2016

Изключително силна и продължителна градушка се стовари над Ловеч

Прочетено10187пъти

snegorin905161В късния следобед днес, изключително силна и продължителна градушка се стовари над Ловеч. В района на „Търговска“ в посока кръговото дебеленита на ледените зрънца достигна над 30 см.

За муинути стотици автомобили бяха блокирани на различни места в града. Затворени за крато за движение бяха ул. „Търговска“ до ОББ, районът около колелото. Силно затруднено беше движението на автомоболи в целият град, поради интензивният валеж и усложненията от падналата градушка.

Екипи на Община Ловеч, „ЕКО“, „ВиК“, Пожарната, Гражданска защита своевременно бяха на кризисните места и напрвиха възможното за минимизиране на щетите.

В кратал „Гозница“ беше изпратена техника за да отбие огромната маса вода, която заплашваше целостта на жилишна сграда.

Най-тежко беше положението в края на ул. „Търговска“, където наводненото платно беше засипано и с над 30 см. покривка от лед. Снегорин на фирма „ЕКО“ и служители се включиха в разчистването на ледената маса.

Към момента, всички улици са проходи. Кална вода продължава да се стича от Околовръстното шосе, покрай Болницата в посока центъра.

На много места в града, пороят и градушката причиниха щети върху пътната настилка.

Утре за кратко ще бъде ограничено паркирането в централната градска част, за да е възможно, бързото почистване и измиване на „Търговска“ и бул. „България“.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b3/

Коментари

 1. ужас

 2. Добре, че гражданите изпратиха снимки до медиите!

 3. Mariana Ivanova каза:

  това да не е снегорина, който чакахме зимата:) най-после!:)

 4. Natasha Ivanova каза:

  ЗАЩО ВИНАГИ СЕ ПОЧИСТВАТ И АСФАЛТИРАТ УЛИЦИТЕ ПО ЦЕНТЪРА ? ИЗВЪН ЦЕНТЪРА НЕ ЖИВЕЯТ ЛИ ЛОВЧАЛИИ ? УЖАСЪТ И КАЛНИТЕ НАНОСИ ОТ ГРАДУШКАТА СА ПО ВСИЧКИ УЛИЦИ !!! ПО ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО СЕ МЕТЕ В СУХО ВРЕМЕ УЛ. “ СТАРА ПЛАНИНА „, А НАШАТА МАЛКА УЛИЧКА “ Д-Р НИКОЛА СЯРОВ“ НИКОЙ НЕ Я МЕТЕ ! НАДЯВАМЕ СЕ САМО НА ДЪЖДА ДА Я ИЗМИЕ , ЗАЩОТО ИНАЧЕ ПРАХА ВЛИЗА В ДОМОВЕТЕ НИ И СЕГА СЛЕД ТЕЗИ КАЛНИ РЕКИ НЕ МИ СЕ МИСЛИ КАКВО ЩЕ БЪДЕ ВКЪЩИ !

 5. Detelin Dimitrov каза:

  Е няма угодия , това е Ганьо.Като не излезе техника да почисти не е добре ,като се реагира свпевременно и се направи нужното да се върнем към нормален начин на живот ,пак мрънкаме

 6. Къде ги видя тези стотици автомобили блокирани? На местата където са паркирали ли?

 7. Pepa Tsacheva каза:

  Елате в кв.,,Здравец“да се нагледате на уличките!Много ми се иска г-жа кметицата да паркира пред нашия блок206,и ще и се наложи да си измие краката и в най-сухото време,защото водата и калта в тези огромни дупки никога не се махат!А ние сме нормални хора и искаме да живеем в чист и подреден квартал!

%d блогъра харесват това: