окт. 15 2015

Директорът на болница „Лозенец“: Най-добрите ни лекари ще лекуват в Ловеч

Прочетено8390пъти

hospitallovech1510152Корнелия Маринова дава старт на пилотен проект за осигуряване на качествено здравеопазване на място в общината

Високо квалифицирани лекари и медицински работници от Университетска болница „Лозенец“ /позната още като Правителствена болница/ ще извършват прегледи и манипулации на място в Ловеч. Всички техни дейности ще бъдат напълно безплатни за здравноосигурените пациенти. Това е част от пилотния проект за осигуряване на най-качествена здравна услуга за гражданите на община Ловеч, замислен в детайли от кандидата за кмет Корнелия Маринова, нейният екип и нейни колеги от комисиите в Народното събрание по здравеопазване, правни и социални въпроси, както и представители на изпълнителната власт.

Ангажимент за осъществяването на този проект пое вчера към ловчалии директорът на лечебното заведение и декан на Медицинския факултет към СУ „Климент Охридски“ проф. д-р Любомир Спасов, който заедно с лекари от екипа си и ръководителите на всички катедри от Факултета посети строежа на новата частна кардиологична болница в града. На площадката бяха също зам.-председателят на Комисията по правни въпроси Десислава Атанасова и Тотю Младенов – съветник на премиера по социалната политика, които пристигнаха в Ловеч във връзка с организирана от кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Ловеч Корнелия Маринова конференция за здравеопазването и социалните услуги.

hospitallovech1510151Най-успешните лекари от бившата Правителствена болница периодично ще идват тук, в Ловеч – ще доведем на място високо квалитетната медицина, обеща проф. Спасов. Отделно млади лекари, които имат желание да дойдат да практикуват в Ловеч, ще могат да специализират и да усъвършенстват образованието си в болница „Лозенец“.

Изтъкнатият хирург разказа, че преди време Корнелия Маринова, разтревожена от отлива на медици от града, го е потърсила с въпроса може ли да помогне за достъпа до възможно най-качествената здравна услуга за хората от региона и двамата след много разговори са очертали тези идеи. „Поемам ангажимент към вас да реализирам тези обещания“, заяви професорът пред множеството от лекари и заинтересовани граждани на Ловеч. Той пожела успех на Корнелия Маринова и нейните позитивни идеи и искрена загриженост за здравето на ловчалии.

hospitallovech1510155„Това е начин световната медицина да стъпи в Ловеч“, каза народният представител Десислава Атанасова. Тя припомни, че ситуацията със здравеопазването в Ловеч е особено критична – болницата е във финансов колапс и трудно някой би се наел да я управлява. Тя поздрави Корнелия Маринова за инициативността да търси и предлага алтернативни варианти, които да осигурят на хората от региона качествено здравеопазване тук, на място.

„Това ще е знаков пилотен проект за „изнасянето“ на най-високо качество медицина от София към провинцията и от това ще спечелят всички хора в областта“, подчерта и Тотю Младенов. На конференцията той обърна специално внимание и на въпроса за заетостта, липсата на квалифицирана работна ръка и отлива на млади хора от града. „Търсим начини да се намери и финансиране за хосписите“, каза още Младенов. Той представи накратко и възможностите на „Нови възможности за грижа“ – интегрирана социална услуга, при която хората получават социална и здравна грижи по домовете си.

hospitallovech1510153Присъстващи лекари от Ловеч поискаха г-жа Маринова да представи в конкретика вижданията си за оздравяването на МБАЛ „Параскев Стоянов“. Очевидно е, че има крещяща нужда от спешни мерки, каза в отговор Корнелия Маринова. „Много от тези мерки трябваше вече да са предприети. За да ви отговоря, трябва да вляза в ролята на съвет на директорите“, призна тя. Като най-важни стъпки тя очерта необходимостта от преглед на всички досега сключвани договори с външни доставчици, провеждане на преговори с тях и постигане на предвидимост на плащанията, защото в момента е под въпрос осигуряването на животоспасяващи медикаменти, а газа отново е спрян. Трябва да се изчистят административните проблеми – да се избере нов директор и да се направят конкурси за началници на отделните звена. Паралелно трябва да се разпише цялостна програма за трайно намаляване на разходите по поддръжка – да се реконструира водопроводната мрежа, за да се ограничат огромните загуби, да се оптимизира отоплението, да се отдадат за други, свързани със здравеопазваането и социалните услуги дейности, помещенията, които в момента не се използват от болницата. Стабилизирането на МБАЛ „Параскев Стоянов“ е от огромна важност за цялата област, подчерта Корнелия Маринова.

 

Предизборен щаб ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Публикация по договор

 

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b7%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%86-%d0%bd%d0%b0%d0%b9/

Коментари

 1. предизборни обещания слушам вече 26 години , и после ……..всяка коза за своя крак…….

 2. debelaka каза:

  „Високо квалифицирани лекари…“

  Високо, високо, колко високо да са получили тази квалификация горките лекари? В космоса ли? За невежите – пише се слято, защото така написано означава нещо съвсем различно от онова, което е имал предвид авторът.

  „…а газа отново е спрян“ – добре поне втората буква не е сбъркана, че, съчетана с грешния член, щеше да стане една… .

  „…напълно безплатни за здравноосигурените пациенти“

  Здравноосигурен означава, че всеки месец чинно си внася лептата в Здравната каса. кое е напълно безплатното? Ако аз плащам в продължение на 15 години ежемесечно здравни вноски, то кое ми е безплатното? Просто няма да доплащам нищо на момента, но впоследствие тези пари ще бъдат взети ли от някой, който внася и не боледува, или от бюджета на държавата, който пак ние, осигурените, пълним. БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ. И мечтите, но те рядко се сбъдват. Ако за ловчалии не плащат, това означава, че техните деца в София ще го направят.

  „Това е част от пилотния проект за осигуряване на най-качествена здравна услуга за гражданите на община Ловеч, замислен в детайли от кандидата за кмет Корнелия Маринова, нейният екип и нейни колеги от комисиите в Народното събрание по здравеопазване, правни и социални въпроси, както и представители на изпълнителната власт.“

  Това го чух лично от д-р Петър Москов, здравен министър, обясни го подробно как трябва да стане на среща преди няколко месеца. Работи в тази насока и търси начин нещата да се случат в цялата държава, не само в Ловеч, защото НЯМА НАЧИН ТАКА ДА Е САМО В ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО ИЛИ ОБЛАСТ, и защото като министър ИМА ТАКИВА ПРАВОМОЩИЯ. Кандидатите за кметове, а и самите кметове, нямат право да се разпореждат с бюджета на здравната каса. И не е замислен в детайли проект от Корнелия, а е стратегия за реформи в здравеопазването в национален мащаб.

  „Отделно млади лекари, които имат желание да дойдат да практикуват в Ловеч, ще могат да специализират и да усъвършенстват образованието си в болница „Лозенец“.

  Интересно. Ще направя една анкета сред шестокурсниците от медицинския факултет на университета дали има мераклии.

 3. Брей!!!Брей!

 4. Ми те от София ще започнат да идват тука пациентите хаха смешници.Кой ще лекуват старците които останаха в града ли?

 5. Tova vsravnenie sas kinata i baseinite na drugite obehtavahti kandidati e nai goljmata smehorij

 6. Това надали ще се случи,това са само предизборни обещания за кокала

 7. Предизборни напъни на ГЕРБ, кой ще плаща на лекарите? като няма хора в Ловеч. Другарите да се погрижат за разкриване на работни места, а не с безсмислени обещания, тогава всичко ще си дойде само на мястото.

 8. Vav nedelj savsem sluhaino 4uh sestra ot barza pomoh da pita kak hte pravjt operacij na njkogo kato njmalo voda

 9. Lyji i samo lyji

 10. To nestiga i tova ami i plashtat na gamencheta da unishtojavat predizbornite plakati na drugite kandidati v Slavqni

%d блогъра харесват това: