АДФИ е установила нарушения при купуването на атракционно влакче от Община Ловеч

Прочетено4019пъти

vlakche2207151БНР

Проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е установила нарушения при купуването на атракционно влакче от Община Ловеч по проект за туристически атракции. Случаят се разследва от прокуратурата.

Според предварителния доклад от извършената проверка е установено още, че сумата от близо 360 хиляди лева за доставката на влакчето e недължимо платена сума, съобщи кметът на Ловеч Корнелия Маринова:

На Община Ловеч се препоръчва да предприеме правни действия относно възстановяване на средствата, изплатени за доставката на атракционното влакче и ние ще предприемем такива действия. Те смятат, че цялата сума е недължимо платена. Установяват, че има разминаване по отношение на офертата и параметрите на доставеното влакче.

Атракционното влакче е закупеното от общината по проект, финансиран по оперативната програма „Регионално развитие“. Предвиждаше се то да се движи по трасето между Старата баня „Дели Хамам“ и Средновековната крепост „Хисаря“, но беше спряно от експлоатация заради несъответствието в техническите параметри и пропуски при регистрацията му.

Корнелия Маринова посочи, че за установените нередности ще бъдат уведомени както управляващия орган на програмата, така и вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b0%d0%b4%d1%84%d0%b8-%d0%b5-%d1%83%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d1%83%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%83%d0%b2/

8 коментара

Skip to comment form

  1. Още от самото начало беше ясно,че има нещо нередно с това влакче!

  2. i kato izleze kakvo vseki normalen grajdanin znaehe 4e sdelkata e gnila samo vlak4eto ni lipsva boje

  3. Викайте btv репортерите!Няма само едни да ги дават.

  4. Искам да има осъден

  5. ,, В bTV Репортерите: ДДС – Деца с добавена стойност“ . Добър анализ и репортаж за безсмисленото въвеждане на кетарингово хранене в детските градини в Ловеч и използването на децата, като залог за усвояване на средства и бюджети. Борбата на родителите срещу налагането на общинската нагласена поръчка и за спиране на кетаринга на децата./видеото след рекламите/ http://www.btv.bg/video/shows/btv-reporterite/videos/btv-reporterite-dds-deca-s-dobavena-stojnost.html

  6. Да проверят и плаващата сцена. Гаранция , че и там ще има зайче!!

  7. Отклонявате вниманието на хората с това влакче. Не казвате нищо за репортажа на БТВ за кетъринга в детските градини. Там нарушения няма ли??? Смятам,че децата са най-важното в момента!

    1. „Истината, рано или късно излиза!“ – Вие го казвате!