Новото театрално предизвикателство в Ловеч се нарича „Човек изчезва през ФАУСТцена“, режисьор е Борис Кръстев. Премиерата е в камерната зала на Драматичен театър – Ловеч, на 9 октомври 2024 г.Прочети повече:

На заседание на Областна координационна група за учене през целия живот Наталия Митева, заместник-министър на Министерство на образованието и науката представи онлайн „Насоки за използване на изкуствен интелект в образователнатаПрочети повече:

През настоящата седмица, учениците както от троянските, така и от училищата от страната, получават моркови, предоставяни по схема „Училищен плод“ на Държавен фонд „Земеделие“. По схемата се предоставят най-малко 4Прочети повече:

На 11 октомври 2024 г., от 11:00 часа, пред сградата на Община Тетевен тържествено ще бъдат отбелязани 169 години от рождението на Тома Василев Цаков. Ще бъде изнесена програма сПрочети повече:

Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести съдържа мерки за превенция на сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания, диабет и хронични белодробни болести. Тя е приета с решение на Министерски съветПрочети повече: