272-ма първокласници прекрачват на 16 септември училищния праг в община Ловеч, разпределени са в 13 паралелки. В полудневните групи за задължително предучилищно образование на училищата са записани 24 деца наПрочети повече:

Умаревци чества вчера празника на селото и 95 години Народно читалище „Васил Левски – 1929 г.“. За първи път празникът на селото се отбелязва на 14 септември, досега местните саПрочети повече:

45 доброволци, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви, чистиха в парка „Стратеш“ Въпреки че дъждът ограничи и периметъра на действие, и времетраенето, 50 служители на Община ЛовечПрочети повече:

Община Троян осигури приблизително 270 000 лв. от бюджета си за текущи ремонти на училища и детски градини, които по график се изпълняват през летния период. Големият обем от ремонтни дейностиПрочети повече:

Д-р Юлиян Петров, председател на СО „Подкрепа“ Доклад „Организация на училищното време“ на Европейската комисия, базиран на национални данни, дава преглед на продължителността на учебната година, началото и крайните дати, времетоПрочети повече: