Екипът на Сдружение “Арте Урбана Колектив” и партньорите и инициаторите на проекта „Научи, Разкажи, Заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството“ от мрежата EUNIC Bulgaria, имат удоволствието да отправя покана за специалното представяне на филм, създаден от младежи от СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Троян, в рамките на проекта.

Прожекцията ще се състои на 5 октомври от 18:30 в Народно читалище „Наука-1870 г.“ гр. Троян. Проектът е насочен към повишаване на осведомеността за климатичните промени и екологичните предизвикателства чрез изкуство, давайки възможност на младите хора да споделят своите виждания и творчество по тези важни теми. Събитието ще бъде чудесна възможност да се покаже талантът на младежите от Троян и значимостта на справянето с екологичните проблеми по един креативен и осъзнат начин.

След прожекцията и дискусията с младите автори, с удоволствие бихме искали да Ви поканим да присъствате и на театрално-научния спектакъл „Дългият път към звездите“, който ще се проведе веднага след това. Този спектакъл е вдъхновяваща комбинация от наука и изкуство, която допълва темите на събитието и носи още по-задълбочено разбиране за нашето място във Вселената, с участието на Димитър Узунов и популярния астроном д-р Владимир Божилов.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.