Юношите младша възраст  (до 14 год.) на ХК „Осъм“ Ловеч завоюваха вицешампионската титла в тази възраст. Така малките хандбални таланти показаха, че са едни от най-добрите в тяхната възраст.

В предварителната група „Осъм“ победи „Кубрат“ с 33-17 и „Интер“ Благоевград с 28-18. В четвъртфинала ловешките момчета победиха „Асти“ Хасково с резултат 35-11.

На полуфинала се получи и най-интересният мач от първенството, в който „Осъм“ и домакинът „Чардафон“ Габрово се изправиха един срещу друг. На полувремето ловчалии водеха с 3 гола аванс, резултатът вървеше по същия начин и през втората част, но габровци, подкрепяни от своята публика, не се предадоха и успяха да изравнят резултата.Така се стигна до изпълнение на дузпи, където осъмци реализираха и петте свои изпълнения и успяха да стигнат до финала.

Във финала се изправиха срещу „Локомотив“ Горна Оряховица. Мачът  започна с голям заряд за двата отбора. В началото „Осъм“ поведе, но после „Локомотив“ взе аванс и се оттегли с 4 гола преднина на полувремето. През втората част срещата вървеше 3-4 гола, като ловчалии имаха шанс да съкратят изоставането си и да изравнят резултата. Но удар в гредата и още една грешка не позволиха това да се случи. В крайна сметка „Осъм“ –„Локомотив“ 20-24.

Така „Осъм“ Ловеч, момчета до 14 години, са вицешампиони на България сезон 2021-2022г. Наградата за голмайстор на Държавното първенство  спечели Даниел Иванов (Осъм), а Преслав Георгиев и Никола Христов бяха избрани в идеалния отбор на първенството. Всички момчета се раздадоха по време на всички мачове и оставиха добри впечатления с играта си. Това е новото силно поколение от Ловеч набор 2008/2009.

Състав на отбор: Никола Христов, Даниел Иванов, Борис Маринов, Димитър Малаков, Кристиян Вълчев, Борислав Енчев , Станислав Тодоров, Георги Георгиев, Ради Лилов, Преслав Георгиев.

Треньори:Виктор Симеонов,Юлиян Симеонов.