От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 26 април около 15.10ч. в РУ Ябланица е получен сигнал, че водач на лек автомобил движещ се по пътя от с. Златна Панега към с.Батулци е отбил в ляво на пътното платно, отворил е вратата на превозното средство и е паднал в неадекватно състояние.

На място е изпратен полицейски екип и екип на ФСМП-Ябланица. Установено е, че водачът е на 49-години, а пробата му за алкохол с техническо средство «Дрегер» е отчела 2,99 промила в издишания въздух. След медицински преглед мъжът е задържан в РУ Ябланица за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

За почивните дни са регистрирани и други произшествия и престъпления на територията на област Ловеч.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство, след като на 24 април в частен дом в гр. Априлци, обитаван от 43-годишен мъж, полицаи са открили  и иззели двуцевна, успоредна, пушка и 19 боеприпаси за нея. Мъжът не е представил пред служителите на МВР надлежно разрешение, което се изисква съгласно  Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

 

Служители на РУ Луковит след проведени оперативно-издирвателни мероприятия съвместно с полицаи от РУ Червен Бряг са установили самоличността на 3 момчета от с.Радомирци, на възраст 20, 16 и 15 годинини, които в нощта на 24 срещу 25 април са отнели 2 велосипеда от къща в Луковит, а от друг имот в града са отнели дамски портфейл със сумата от 100лева и лични, и служебни документи.

Полицаите са установили местонахождението на едно от лицата и са иззели велосипедите и портфейла /без паричната сума в него/. Продължава работата по издирването на останалите две момчета. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал на 26 април, че след счупване на стъкла на прозорците е проникнато в къща в с.Карлуково и са отнети хранителни продукти и кабели.

Работата по случая продължава.

23-годишен мъж от Троян е задържан в местното районно управление на МВР след като на 24 април около 19.00ч при извършена полицейска проверка е установено, че в кутия от цигари държи канабис с бруто тегло 1 грам.

По случая е образувано досъдебно производство.