От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че на 03 февруари около 16.00ч. в с.Български Извор, полицейски служители са подали сигнал със стоп палка към водач на високопроходим преправен автомобил «Нисан», транспортиращ дърва за огрев и движещ се в посока центъра на селото. Водачът не е изпълнил разпореждането да спре и е продължил движението си по черен път извън населеното място, като е бил последван от полицейските служители. Там автомобилът е изоставен от водача си, а полицейските служители са установили, че превозното средство е натоварено с около два пространствени м3, дърва за огрев от вида «цер» и «джанка», като върху тях няма поставена контролна горска марка.

Проверка е установила също, че превозното средство е с прекратена регистрация, а регистрационните му табели са издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Ябланица, трима младежи на възраст 18, 20 и 17 години са установени като извършители на кражба от 02 февруари, на домашна посуда и консерви от къща в с. Брестница. Лицата са задържани за срок до 24 часа , а по случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ябланица.

48-годишен от София е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 03 февруари около 14.40ч. в града е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол, с конценттрация в издишания въздух 2.25 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 03 февруари на територията на Тетевен е проведена полицейска операция насочена срещу битовата престъпност в малките населени места. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 132 лица, 102 МПС, проверили са 2 заложни къщи и за установиени нарушения са съставили 5 акта и 26 глоби с фиш.