Вчера около 18.10 часа, на третокласен път III-301 в землището на гр. Летница, 29-годишен, неправоспособен, при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и е катастрофирал в крайпътна нива. При инцидента е пострадал водачът, който е с фрактура на ключица и 28-годишен пътник от същото превозно средство, настанен в болнично заведение, с опасност за живота. При тестване на водачът за алкохол, пробата му е отчела над 0,5 промила в издишания въздух.

По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

23-годишен от с. Бежаново е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 03 август около 11.00ч. е установен да управлява лек автомобил, без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая в РУ Луковит е образувано бързо производство.

43-годишен от Луковит е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, като съпричастен към извършена в началото на м.август кражба на преносим компютър от частен дом в града. Отнетата вещ е намерена и иззета по съответния ред, а по случая е образувано досъдебно производство.

18-годишно момиче е задържано за срок до 24 часа в РУ Луковит , след като при получен сигнал за кражба на мобилен телефон от магазин в града и последвали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Луковит, лицето е установено като съпричастно към кражбата. Инкриминираната вещ е върната доброволно. По случая е образувано бързо производство и продължава работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицето.