От ОД на МВР Ловеч информират за пет пътни инцидента на територията на област Ловеч, довели и до пострадали. На 05 юли в РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен рано сутринта сигнал, че в с. Балабанско лек автомобил е изоставен след  удар в метален контейнер. На място е установено, че превозното средство е било противозаконно отнето предходната вечер от гр. Троян. Работата по случая продължава.

На 03 юли около 08.40ч. на път III-305 при движение в посока с. Дерманци, 77-годишен мъж при управление на лек автомобил  е блъснал движещо се в дясно по посока на движението 13-годишно момиче от селото. В резултат на инцидента детето е с охлузни рани по главата и гърба  и е настанено за наблюдение в болнично заведение. По случая е образувано досъдебно производство.

На 05 юли около 16.15 ч. на разклон “Копито” в землището на с. Врабево, 21-годишна жена от габровско село при управление на лек автомобил в посока към гр. Севлиево не е спряла на знак «стоп» и е отнела предимството на идващ от гр. Ловеч друг лек автомобил, с водач 33-годишна жена. Последвал е удар, в резултат на който е пострадало 11-годишно момченце от габровската кола. Детето е настанено в болница в Плевен. Пробата за алкохол на двете водачки е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Водач самокатастрофира  след здравословен проблем. В неделя около 16.20ч  на ул.«Васил Левски» в гр.Троян, 45-годишен мъж от Ловеч при управление на лек автомобил и внезапно прилошаване  е загубил контрол върху превозното средство и се е блъснал в метална еластична ограда /мантинела/. Мъжът е настанен с наранявания в болнично заведение, без опасност за живота. Пробата му за алкохол е отрицателна.

На 05 юли около 18.40ч. на ул.”Ген.Карцов” в Троян,  37-годишен мъж от с. Железница-обл.София, при движение с несъобразена скорост на мокър и хлъзгав път е загубил контрол върху превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в дърво. При инцидента освен водачът са пострадали и две жени на 34 и 56 години. Всички са откарани за преглед в болнично заведение, като за лечение е настанена 56-годишната жена.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.