Членовете на синдикат КТ „Подкрепа“ при Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч, както и при Художествена галерия – Ловеч, се разграничават от обобщаващите и тенденциозни твърдения на общинската съветничка Доротея Цанкова и не желаят те да бъдат употребени за чужда за тях кауза.

Това става ясно от депозирано писмо на 01.12.2017 г. от двете секции до Петър Цолов, председател на Общински съвет – Ловеч, и до Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч.

Поводът е питане на 15.11.2017 г от Доротея Цанкова, в което се твърди, че в колективите съществува „все по-голямо недоволство“ във връзка с назначението на временно изпълняващите длъжността директори на двете културни институции. От двете синдикални секции обаче не са изпращани жалби или оплаквания от работата на двамата директори, се казва още в писмото.

Документът е подписан за СС на КТ „Подкрепа“ при Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ от Юлияна Петкова и за СС на КТ „Подкрепа“  при Художествена галерия – Ловеч, от Галя Герганова.