От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че на 10 септември около 14.50 ч., на пътя между Градежница и Глогово, 33-годишен от с. Градежница при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и се е преобърнал в крайпътна нива.  При инцидента е пострадал 34-годишен пътник в превозното средство, който е с охлузни рани, а пробите за алкохол и наркотици направени на водача са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП

От полицията съобщават и за друг пътен инцидент. На 11.09.2022г. около 19.00 часа на път I-4 (София- Варна) в землището на село Малиново, 58-годишен от гр.Горна Оряховица при управление на влекач с ремарке, движещ се в посока Варна е напуснал платното за движение и се е ударил в лек автомобил, паркиран в района на бензиностанция. При сблъсъка е пострадал водачът на товарния автомобил и трима човека от паркирания лек автомобил. Откарани са преглед и наблюдение в болнично заведение, а по случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

На 09 септември за времето от 09.30ч. до 11.30ч. в гр.Угърчин е проведена операция по широкообхватния метод, в рамките на която полицейските служители са извършили проверка на 32 МПС и 47 лица, като за установени нарушения са съставили 5 акта и 7 глоби с фиш по ЗДвП.