От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 44-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 29 септември при претърсване на градината в имот в с. Радювене обитаван от лицето, в полицейски служители са установили 22 растения от рода на конопа. От насажденията са иззети представителни проби, които при направен полеви тест с “нарко спрей” са реагирали на тетрахидроканабинол. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 20-годишен от Ловеч, който на 29 септември около 22.00 ч. е установен да управлява лек автомобил по бул. «Велико Търново» след употреба на наркотични вещества. Работата по случая продължава.                     

На 29 септември около 15.00 часа в с. Галата, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил, с водач 22-годишен от селото. Водачът е тестван за наркотици с техническо средство, като пробата е отчела наличие на метамфетамин, а при последвалите процесуално-следствени действия  в портфейл на предната седалка полицаите са открили 3 хартиени опаковки, съдържащи бяло кристалообразно вещество. При полеви тест веществото е реагирало на кетамин, а брутото му тегло е 1.16 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите от РУ Тетевен.

В РУ Луковит за срок до 24 часа е задържан 39-годишен, криминално проявен и осъждан, жител на града, след като при извършена му проверка е установено, че държи зелена тревиста маса, с бруто тегло 1 грам. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 29 септември на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена специализирана операция, с участието на служители от местното РУ и от ЗЖУ Плевен, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките населени места, обезпечаване на добър обществен ред, засилен контрол на водачите на МПС за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, издирване на обявени лица и назаконно пребиваващи чужди граждани. В хода на предприетите действия са проверени 86 МПС и 95 лица, установени са 17 нарушения, за които полицейските служители са съставили 5 акта и 12 глоби с фиш и са образували 1 досъдебно производство.