От Областна дирекция на полицията в Ловеч информират за произшествията през почивните дни. На 19 февруари около 11.00 часа на ул. «Христо Ботев» в Троян, 58-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 41-годишна пешеходка, която е пресичала пътното платно. Пострадалата е откарана за преглед в болница, след което е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

 25-годишен от с. Дерманци е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 19 февруари в с.Ъглен при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Луковит.   

На 19 февруари в РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж, който при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.47 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

На 18 февруари в РУ Тетевен за срок до 24 часа е задържан 52-годишен от с.Глогово, който е установен да управлява лек автомобил в с. Градежница след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.57 промила, а превозното средство е било с регистрационни табели издадени за друго МПС. По случая  в РУ Тетевен е образувано бързо производство и работата продължава.

На 18 февруари на територията на общините Ловеч и Летница е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са обходили 10 населени места, проверили са 116 МПС и 194 лица, като за установени 31 нарушения са съставили 6 акта по ЗДвП и ЗБЛД и 25 глоби с фиш.