Хартиените бюлетини за изборите на 9 юни, за европейски парламент и за народни представители, пристигнаха  в областна администрация. Веднага започна предаването им на отговорните лица от общините в област Ловеч, заедно с ролките със специализирана  хартия за бюлетини за машинното гласуване, като предаването ще приключи в рамките на деня.

Организационно-техническите мероприятия по обезпечаването на изборния процес от страна на областната администрация вървят по график и в срок. Екипът на областна администрация работи ефективно, определени са дежурните служители и техните задължения в изборния ден и нощ, поддържа се постоянна комуникация с РИК Ловеч и Областна дирекция на МВР. Областна администрация предаде определените помещения на служителите от „Информационно обслужване“, необходими за работата им в изборния ден.

На общините вече са предоставени избирателните списъци, таблата, както и всички изборни книжа и материали, необходими за обезпечаване на изборния процес. С така свършената работата по организационно-техническата подготовка Областната администрация – Ловеч е готова за двата вота в неделя.

Избирателите в област Ловеч по окончателните списъци са 114 180 за европейски парламент и 115 038 за народни представители.  Секционно избирателните комисии в областта са 263, от които четири подвижни. В 175 от тях ще се гласува и с машина, и с хартиена бюлетина.