"Осъм" Ловеч
“Осъм” Ловеч

В може би най-посещаваният мач от българското първенство по хандбал, с над 200 зрители в залата, “Осъм” Ловеч победи “Левски-София’ с 25-20, на полувремето 11-8 за домакините.

Още от началото на мача ловчалии организираха здраво защитата си и не позволяваха на гостите от София да отбележат гол. Осъм поведе с 5-1. През следващите минути играта се поизравни, като вратарят на Левски имаше отлични спасявания и държеше своят отбор в мача. Полувремето завърши с 3 гола аванс за осъмци.

Ловешките хандбалисти започнаха второто полувреме концентрирани и поведоха с 5 гола аванс към 40-та минута на мача. В 55 минута на таблото светеше 24-17 за Осъм, като основна заслуга имаше неостаряващия вратар на ловчалии Юли Симеонов, който заключи вратата и с невероятни спасявания не позволи на левскарите да отбележат гол.

Подкрепата на публиката беше невероятна и допринесе за истински хандбален сбъсък. За Осъм най-резултатен беше капитана Виктор Симеонов отбеляза 6 гола, Александър Бояджиев отбеляза 5, а Евлоги Вълчанов добави 4.

След победата на Локо Варна над Фрегата Бургас, нашите момчета оглавиха класирането в мъжката А група, което не се е случвало от много години насам.

Браво момчета! Следващата седмица Осъм гостува на шампиона Фрегата в Бургас.