Със своите близо 800 работни места „Месокомбинат – Ловеч“ АД е най-големият работодател в града, а в структурата на „Бони холдинг“ работниците са над 1300, съобщи изпълнителният директор Румен Андреев. На 29 септември той се срещна с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на територията на фирмата, като разказа за новостите.

Холдингът развива свиневъдство и месопроизводство, като има шест ферми. Идеята за затворен цикъл е на основателя Борислав Николов, който ни напусна без време през 2014 г. В момента се изгражда още една ферма за 70 000 животни в село Варана, община Левски.

„Считам, че силата на една фирма е в кадрите, защото материална база всеки може да изгради, ако има средства. Политиката ни се изразява в това, че ако има качествени хора, ние да ги развиваме и изграждаме. Аз също съм тръгнал от позиция технолог преди 22 години“, разказва Румен Андреев.

В момента върху покрива на производствените халета на площ от 17 дка се изгражда фотоволтаична инсталация. Проектът е за 1.7 МВт инсталация, която ще покрие 13 процента от консумацията на електричество. Трябва да се има предвид, че заради хладилниците фирмата е голям консуматор на ток, уточнява Румен Андреев.

Следващият проект на фирмата е за рендеринг – оползотворяване на отпадъците и производство на храни за домашни любимци.

Кризата с коронавируса не е оказала голямо влияние върху производството, въпреки че затварянето на ресторанти и хотели се е почувствало, каза Румен Андреев.

Тъй като фирмата е от големите дарители на ловешката болница, кметът Корнелия Маринова лично и сърдечно благодари за отношението. Тя връчи и благодарствен адрес до собственика Георги Николов.

„Вашият жест доказва, че имаме един социално отговорен бизнес, който има общи цели с общинската и държавната власт и ние работим синхронно. По този път успяхте да повишите капацитета на болницата и нивото на медицинските услуги. Пожелавам на всички Вас да пазите своята вяра в доброто и волята за добродетелност!“, пише в документа.

„Не мога да си позволя да изпратя по пощата своите благодарности, затова дойдох лично да ви благодаря за голямата сума, които отделихте за болницата“, каза още кметът Корнелия Маринова.