Фолклорен Танцов Ансамбъл „Магия“ с художествен ръководител Маргарита Атанасова се завърна от участие в международен фолклорен фестивал в Португалия. От 20 до 25 април в португалския град Алмейрим се проведе международен фолклорен фестивал Fifca 23, в който  ФТА „Магия“ представи своя продукция.

Във фестивала участваха групи от България, Индия, Парагвай, Полша, Република Тимур-Лесте, Украйна и местни групи. През фестивалната седмица се проведоха всекидневни концерти в няколко града на областта, в училища, детски градини и домове за възрастни хора .

Грандиозният гала концерт се проведе в арена за провеждане на корида. Организацията на фестивала беше на много високо ниво. Въпреки натоварената програма, „магичните“ танцьори успяха да посетят и да разгледат столицата Лисабон.

Разноските по престоя на фестивала бяха изцяло поети от организаторите.

Завърнахме се с много нови запознанства,емоции, вълнения и покана за следващото издание на фестивала. Танцьорите с нетърпение очакват следващото си приключение през ноември, когато ще гостуват в побратимения на Ловеч гр. Лавал, Франция за самостоятелен концерт.`