Радосвета Коева НАП

В деня на ученическото самоуправление 9 май, ученици от 7, 8 и 9 клас от Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ и Математическата гимназия в гр. Ловеч, Националното училище за планински водачи с. Черни Осъм и СУ “Георги Бенковски“ гр. Тетевен  посетиха офиса на НАП в гр. Ловеч. Срещата се проведе в резултат на взаимодействието между Обществено-консултативния съвет  по училищни политики към Областния управител и местната структура на приходната агенция в гр. Ловеч.

След като бяха посрещнати от директора на офиса Валентин Вълков, младежите заеха местата на началниците на отдели и сектори около заседателната маса. Директорът на териториалната структура на приходната агенция ги запозна с дейността и функциите на НАП като цяло и в частност на офиса в гр. Ловеч. На срещата присъстваха и ръководителите на отдели: Недялка Иванова – началник сектор „Ревизии“, Емил Йорданов – началник сектор „Проверки“, Ивайло Масарлов – началник сектор „Публични вземания“, Иваничка Тошева – началник отдел „Услуги за клиенти“, Лилия Хинкова – началник отдел „Обработка на плащанията и задълженията“ и Галя Йончева – главен експерт в „Управление на човешките ресурси“, които от своя страна въведоха гостите в спецификите на своята работа. Будните младежи разказаха накратко за себе си и задаваха доста въпроси, на които получиха отговори. Те не само добиха представа за дейността на приходната администрация, но и придобиха чисто практични знания, които да са им от полза при бъдещата им роля като данъкоплатци или като бъдещи администратори и участници в управлението на страната.

Младежите посетиха и салона за обслужване, където се запознаха от първо лице с дейностите по обслужване на клиенти. Началникът на отдел „Услуга за клиенти“ подробно ги запозна с Хартата на клиента на НАП,  множеството услуги и разясни спецификите им. Пред учениците бе демонстриран и процесът по обработка на декларации и издаване на удостоверения.

„Спокойно можем да погледнем в бъдещето като виждаме какво будно и талантливо поколение идва след нас.“, каза директорът на офиса Валентин Вълков.