На 22 април 2022 година се отбелязва Международния ден на Земята. В четвъртък Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/  към Община Ловеч отбеляза този ден със специално събитие.

Една от водещите цели, свързани с този ден, е да бъде увеличен броя на дърветата по света със 7.8 милиарда. В Ловеч всяка година се прави по една крачка към постигането й.

Ученици от девет училища:  ПЕГ “Екзарх Йосиф I “, НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“,  ОУ “Христо Никифоров“, ОУ „Проф. Димитър Димов“,  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ловеч, ПГМЕТ, СУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Тодор Кирков“ и ППМГ, се включиха в инициативата.

Децата засадиха дръвчета и декоративни храсти, осигурени от МКБППМН. Те отправиха послания за чиста планета и отговорно отношение към опазване на околната среда: „Земя е наш дом и  какво се случва на нея е отговорност на всички хора“.

Целта на превантивната дейност е повишаване чувствителността на младите хора към възможността всеки да дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата. Насочва се вниманието на учениците към тази дата, понеже майката Земя има нужда от нас – да я пазим, обичаме и да живеем в хармония с нея. С участието си в отбелязването на Деня на Земята децата дават своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване живота на планетата, като призовават за включване на повече последователи. Да се обединим в защита на околната среда, призовават организаторите.