“На 26 февруари 2021г. ученици от 11е и 12ж клас на ПЕГ „Екзарх Йосиф Iвзеха участие във виртуално ателие : « Представяне на платформата « Parcoursup » – платформа за кандидатстване във френските висши учебни заведения.

Целта на система е да координира разпределението на местата според различни критерии – оценките на ученика, мотивацията и интересът, който е показал до момента към дадената дисциплина. За целта преподаватели ще бъдат включени в процеса на подбор, като ще дават мнението си дали избраните специалности отговарят на качествата и възможностите на ученика.

Водещата Бисера Коларова, отговорник Представителство Кампус Франс в България, Френски институт в България, представи функционирането на платформата, начина на регистрация  на кандидата, както и формата на CV в платформата Parcoursup.

Участниците в ателието получиха много полезна информация за платформата, приложиха на практика наученото, обсъдиха различни възможности за обучение.

Платформата за кандидатстване във висши учебни заведения « Parcoursup » отвори нови хоризонти пред избралите да учат във Франция.”