Ученици от Испания и България, участници в проекта „Приятелство и общуване“, имаха на 10 май 2022 г.  сърдечна среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. ОСрещата стана в залата на Общинския съвет. От българска страна участваха ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, които бяха водени от директора Радослав Хитов.

Гостите, които са в люляковия град Ловеч в периода 4 – 11 май, разказаха за чудесните си впечатления и споделиха, че не им се тръгва.

„Пожелавам ви много кураж във вашия път в живота, владеенето на чужди езици ще ви направи душевно по-богати и с много повече приятели“, каза кметът Корнелия Маринова и после връчи сертификатите на участниците. Испанците благодариха за подаръците и обещаха да поддържат и в бъдеще контакти с новите си приятели.

Неотдавна ловешки учениците гостуваха по същия проект в Галисия, Испания. Основна цел на двустранния проект „Приятелство и общуване“ е обмен на добри практики при изучаването на испански и английски език, както и да се опознаят традициите, бита и културно-историческото наследство на двете държави.