Учители и ученици от ОУ „Христо Никихфоров“ ще имат възможност да надградят своите знания в областта на природните науки,инженерството и  математиката като участват в обучение и обмяна на опит в град  Севиля.

Целта на програмата STEM Expedition in Spain е да предостави на 12-годишни ученици и техните учители практически и обогатяващ образователен опит в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM). В рамките на десет дни чрез комбинация от лекции, практически дейности, лабораторни експерименти и посещения на научни и технологични институции, програмата има за цел да насърчи интереса към STEM дисциплините и да  въведе учениците в света на науката и технологиите по увлекателен и достъпен начин.

Пътуването се осъществява по Проект  2024-1-BG01-KA121-SCH-000204204 „Природните науки в действие- STEM експедиция Испания,  финансиран от Център за развитие на човешките ресурси – номинирана Национална агенция за РБългария на Европейската комисия по програма Еразъм+ на Европейския съюз.

В мобилността ще вземат участие десет учители и пет ученици, определени от комисия след проведен подбор по документи.

След приключване на мобилностите ще бъде организирано събитие за представяне на резултатите от проведените дейности и презентиране на добри практики.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.