Двама мъже от пловдивски села, на възраст 43 и 27 години са установени като съпричастни към извършена измама на жителка на Тетевен, съобщават от ОД на МВР Ловеч. Жената им е заплатила парична сума, с цел извършване на ремонтни дейности, като впоследствие мъжете не са изпълнили предварителните  договорки.

В резултат на проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, мъжете са установени в момент на напускане на града с лек автомобил. По случая е образувана преписка и работата продължава.

От полицията съобщават и за друго престъпление. На 19 февруари след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Луковит, трима криминално проявени мъже от селата Орешене и Радомирци, на възраст 22, 29 и 32 години, са задържани като съпричастни към противозаконно отнемане от същата дата  на лек автомобил ВАЗ от  гр.Плевен.

Превозното средство е открито изоставено край с.Дерманци, а при последвалия оглед в него са открити 4 автомобилни гуми с джанти, акумулаторна батерия 44 ah и множество проводници с различна дължина и сечение. В хода на последвалите процесуално-следствени действия е установено, че вещите в колата са отнети същия ден от необитаема къща в село Дерманци. По случая са образувани две досъдебни производства и работа продължават служителите на РУ Луковит.