obs2304131

Обновена!

На 11 май общинският съвет ще проведе тържествено заседание. Това гласи официалното съобщение разпратено до медиите.  На заседанието ще бъде удостоен с почетното звание „Почетен гражданин на Ловеч“ главният изпълнителен директор на „Спарки Елтос“ АД – Ловеч, Николай Кълбов. Решение за удостояване със званието общинският съвет взе на заседанието си на 23 април. Тогава съветниците гласуваха официалното публично обявяване, вписването в книгата на почетните граждани и връчването на удостоверението да стане на тържествена сесия на общинския съвет по случай Деня на Ловеч 11 май.

Искане за свикване на заседание на 11 май внесоха на 24 април 17 общински съветници. От тяхно име поканата за свикване на тържественото заседание е подписал  зам.-председателят на общинския съвет Венцислав Хаджиев. Това се прави на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Правилника за организацията и дейността на общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015 г.

Заседанието ще се проведе от 11 ч. в салона на Ловчанското читалище. Удостояването на Кълбов с почетното звание е точка втора в проектодневния ред. Първа точка е определяне на председателстващ заседанието.

Предложението за новия почетен гражданин на Ловеч внесе кметът Минчо Казанджиев, до когото, както и до председателя на общинския съвет, бе отправено искане за това от инициативна група от 44 граждани. В предложението си кметът посочи, че приносът на Николай Кълбов за утвърждаване престижа на Ловеч е значителен. Той е дългогодишен член на Консултативния съвет за икономическо развитие на община Ловеч, в периода 2003-2007 г. е негов председател, успешно развива идеята за подпомагане и развитие на малкия и средния бизнес в Ловеч, основател е на клъстер „Електроинструменти“, чиято основна функция е стимулиране на малките и средните местни фирми.

Кълбов е и един от големите дарители на Ловеч. Дневният център за деца и възрастни с умствени увреждания, ловешката болница, Ловчанската митрополия, ОУ „Васил Левски“, СОУ „Св. Климент Охридски“, спортни клубове, художествени формации и много други сдружения и инициативи са подпомагани в тяхната дейност от главния изпълнителен директор на „Спарки Елтос“. През 2008 г. дружеството, ръководено от него, получи наградата на община Ловеч за принос в област „Дарител“.

По време на дебатите на заседанието на 23 април и общински съветници се присъединиха към това предложение, подчертавайки, че цялостната дейност на Кълбов е била и е насочена към издигане престижа на нашия град. При гласуването от 30 участвали във вота 27 бяха „за“, трима се въздържаха.

На 13 май тази година Николай Кълбов навършва 60 години.

 

Ето и текста на обявеното в сайта на Общински съвет Ловеч събитие, публикувано днес 9 май 2013 г.:

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЛОВЕЧ

На основание чл. 23, ал. 4, т. 2 от ЗМСМА и чл. 72, ал. 1, т. 2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015 година свикваме тържествено заседание на Общински съвет – Ловеч на 11 май 2013 година от 11,00 часа в  Салона на Ловчанско читалище „Наука-1870” при следния

Проекто-дневен ред:

 

1. Определяне на председателстващ заседанието.

2. Удостояване на г-н Николай Атанасов Кълбов с почетното звание „Почетен гражданин на град Ловеч”.

 

От името на съветниците,     

отправили искане за свикване на

заседание:

 

Венцислав Хаджиев

Заместник-председател на Общински съвет

1 коментар

  1. “Р Е Ш Е Н И Е № 350 от 23 април 2013 година

    Относно:Удостояване на г-н Николай Атанасов Кълбов с почетното звание „Почетен гражданин на град Ловеч”.

    Р Е Ш И :

    1.Удостоява Николай Атанасов Кълбов с почетното звание „Почетен гражданин на Ловеч” за утвърждаване престижа на град Ловеч, за огромната му дарителска и благотворителна дейност и по повод неговата 60 годишнина.

    2.Официалното публично обявяване, вписването в книгата на почетните граждани на град Ловеч и връчване на удостоверението на г-н Николай Кълбов да стане на тържествена сесия на Общински съвет-Ловеч по случай 11 май – Ден на Ловеч.
    Препис от решението да се изпрати на г-н Николай Кълбов – удостоен със званието „Почетен гражданин на град Ловеч” и на кмета на Община Ловеч, за сведение и изпълнение.

    С решението си от 23 април Общински съвет Ловеч е удостоил г-н Николай Атанасов Кълбов с почетното звание „Почетен гражданин на Ловеч” и това решение към днешна дата е влязло в сила.”

    Да ама Не!

    От името на съветниците, отправили искане за свикване на заседание Венцислав Хаджиев – Заместник-председател на Общински съвет, свиква тържествено заседание на Общински съвет – Ловеч на 11 май 2013 година от 11,00 часа в Салона на Ловчанско читалище „Наука-1870” при следния:

    Проекто-дневен ред:

    1. Определяне на председателстващ заседанието.

    2. Удостояване на г-н Николай Атанасов Кълбов с почетното звание „Почетен гражданин на град Ловеч”.

    Е, нали вече има прието и влязло в сила решение за това удостояване, за какво трябва се свиква ново заседание пак за удостояване?

    А дали пък на това заседание ще се удостоява за втори път един и същи човек с почетното звание „Почетен гражданин на град Ловеч” и ще имаме за първи път в историята на Ловеч два пъти ‘почетен’ гражданин на Ловеч – кой да ти каже…

    А дали пък общинските съветниците, отправили искане за свикване на това заседание не са били на 23 април на заседанието и за това искат сега ново заседание за удостояване, не са гласували и не са приели Решение № 350 на Общински съвет Ловеч и сега искат ново заседание да гласуват и приемат ново решение – кой да ти каже или както се пее в една песен : Оглупяваме бързо , оглупяваме бавно, неусетно почтиииии, но не от вчера , май вече взе много, много да ни личиии ….

Comments are closed.