Трасето София-Троян ще бъде първият етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка, в която ще участват 22 отбора от България и чужбина. След оспорвани 160км на 25 август, състезателите ще отпочинат в Троян за една нощ, и на следващия ден потеглят отново за Казанлък.

Обиколката на България ще премине през живописни и исторически значими райони, на които и зрителите и участниците ще могат да се насладят. По време на първият етап от състезанието населените места, които са на пътя на колоездачите са София, Долни Боров, Саранци, Долно Камарци, Мирково, Челопеч, Златица, Пирдоп, Розино, Кърнаре, Балканец, Бели Осъм и оттам през разклон Ловеч до сградата на община Троян. Троянци могат да се досетят, че колоездачите ще минат през националния парк „Централен Балкан“, в сърцето на Стара планина и един от най-биоразнообразните паркове в страната; Троянския проход (Беклемето), чийто стръмни изкачвания превръщат този участък в най-тежкия от този етап; и Троянския манастир, един от най-значимите духовни, исторически и културни паметници на България.

След като отборите приключат с първия етап от обиколката, водещите в състезанието ще получат различни цветове тениски, които да носят по време на следващия етап: Жълтата фланелка на ДЗИ за лидера в генералното класиране, Бялата фланелка, подкрепена от Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма, за най-бързия колоездач под 23 години, Лилавата фланелка на Триглав-Еделвайс за състезателя с най-много точки от премиите за активност, и Фланелката на точки на Hyundai предназначена за най-добрия катерач.

Фланелките ще бъдат тържествено връчени от заместник-кмета на град Троян, г-н Ангел Ангелов, по време на специална церемония подготвена за участниците в състезанието. В центъра на града ще има и обособена зона с атракции и специален фото-кът, където жителите и гостите ще могат да запечатат незабравими моменти от това вълнуващо събитие.

Не пропускайте възможността да станете част от това спортно шоу и да подкрепите участниците в този труден, но възнаграждаващ първи етап на обиколката.