От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че вчера, около 12.00 часа в РУ Троян е получен сигнал от 50-годишен жител на града, че на място е установил непознат мъж в момент, в който се е опитвал да отнеме автомобила му. На адреса незабавно е пристигнал екип на полицията, като е установено, че лицето е криминално проявено,  на 26 –години от Варна.

На предната седалка на превозното средство полицаите са намерили контактен ключ и мултимедия от друго МПС. В хода на работата е установено, че вещите са от отнет половин час по-рано автомобил. Превозното средство е било оставено за кратко от собственика си незаключено и с ключ на таблото, а малко след противозаконното му отнемане е открито изоставено на улица в града, с липсващ ключ и мултимедия.

За случаите са образувани две досъдебни производства в РУ Троян и работата продължава под ръководството на прокуратулрата в града.

От ОД на МВР съобщават и за задържан 18-годишен, като заподозрян за кражбата на пари от офис в Луковит.

На 16 октомври около около 10.45 часа в РУ Луковит е получен сигнал, че от офис на фирма в града е отнет портфейл, с парична сума в размер на 3565 лв. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е задържан 18-годишен младеж, като в него е намерена и иззета сумата от 3265 лв.

По случая в РУ Луковит е образувано бързо производство и работата по документиране на престъпната дейност на лицето продължава.