Вчера, след получен сигнал и проведени оперативно-издирвателни мероприятия, служители на РУ Троян са задържали 31-годишна жена, която е отнела парична сума в размер на 590 лв. от жабка на лек автомобил в Троян. Паричната сума е открита и възстановена на потърпевшото лице. По случая е образувано досъдебно производство по чл.194,ал.1 от НК и работа продължават служителите на РУ Троян.

На 17 март около 21.30 ч. в село Орешак, 57-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в стълб. В резултат на сблъсъка водачът е откаран за преглед и лечение в болницата в Троян, с наранявания на носа и лицето, и му е издаден талон за медицинско изследване и вземане на кръв за наличие на наркотични вещества и алкохол. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

 27-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, като съпричастен към отнемането на сумата от 25 лева и мобилен телефон от 32-годишен. Инцидентът е станал вчера по обяд в Тетевен , а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.