Областният управител Ваня Събчева и кметът на Троян Донка Михайлова откриха най-големия автоматизиран склад в Северна България – този на фирма „Калинел“ в Троян. Строителството на изключително модерното съоръжение започва през август 2018 г. и е на стойност 20 млн. лв., обясни пред гостите си собственикът инж. Марин Радевски. Той подчерта, че складът, предназначен за готова продукция, е и вторият най-голям в страната след този на веригата „Юск“, но дори с по-съвременна система за управление. Новата база е за 25 000 палети, а в съседство до него са изградени и нови складови площи за суровини и нов производствен цех.

Днес инж. Радевски покани гостите си в новите помещения и обстойно ги запозна със системата на работа. Той поясни, че напълно автоматизираният склад с височина на корпуса 30 м ще бъде обслужван от 5до7 човека и дневно от него ще се товарят за износ по 14 тира с общо 1100 палети, като в същото време толкова готова продукция ще влиза в склада.

Инж. Радевски благодари за доверието на банките, кредитирали най-голямата му инвестиция от началото на съществуването на „Калинел“ и на екипа, с който е реализирал идеите си.

След прерязването на лентата областният управител Ваня Събчева благодари на инж. Радевски за неговата социална ангажираност и обществена работа и пожела на него и екипа му още много успехи в бизнеса, здраве и вдъхновение.