От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 17 юни около 21.35 ч. на път I-4 в землището на село Малиново, 61-годишен при управление на влекач с прикачено към него полуремарке е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в насрещната пътна лента и се удря с лек автомобил, с водач 42-годишен мъж.

В резултат на сблъсъка са нанесени материални щети по превозните средства, а трима са пострадали – водачът на товарния автомобил е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение, а водачът на лекия автомобил и 16-годишен пътник от същото превозно средство са настанени в болница за наблюдение.

Пробите за алкохол и наркотици на на двамата мъже са отрицателни, а на 61-годишния мъж е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 18 юни около 01.25 часа в Ловеч, в района на кръгово кръстовище “Салито” полицаи са извършили проверка на 25-годишен мъж, като в чантичка носена от него са открили кутийка с кристалообразно вещество с бруто тегло 8 грама и пликче с 4 грама канабис.

При тестване с полеви наркотест кристалообразното вещество е реагирало на кетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.