Мъж и жена са пострадали при пътен инцидент в Троян, съобщават от Областна дирекция на полицията в Ловеч. На 06 февруари около 22.50 ч., на ул. «Здравец» в града, 27-годишна жена при управление на лек автомобил е загубила контрол върху превозното средство и се е блъснала в дърво пред частен дом. При сблъсъка е пострадала водачката и 28-годишен пътник от същия автомобил. Двамата са прегледани в местната болница, като мъжът е настанен за лечение и наблюдение. На водачката е съставен акт по ЗДВП.

При друг пътен инцидент станал на 07 февруари около 08.50 ч., 57-годишна жена при управление на лек автомобил, по пътя Плевен-Ловеч, е загубила контрол над МПС и се е ударила в дърво край пътя. Жената е откарана в болница, с контузия на гръден кош, пробата и за алкохол е отрицателна. Съставен и е акт за нарушение на ЗДВП.

От Полицията съобщават и за двама арестувани за шофиране след употреба на дрога.

20-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 05 февруари около 16.30ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол.

По случая е образувано бързо производство и работата продължават служители на РУ Тетевен.

 

В РУ Угърчин е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 27-годишен мъж, който на 05 февруари около 15.15ч. е управлявал лек автомобил в с.Лесидрен след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, което е установено чрез “drugcheck 3000 stk 6”

Работата по случая продължава.