От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 34-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 17 февруари при изпълнение на служебните си задължения по повод разпореждане лицето да бъде задържано, трима мъже са започнали да обиждат, крещят и бутат полицейския служител и не са изпълнили полицейски разпореждания.

Две от лицата са установени, а третото е в процес на идентифицране.

Работа по случая продължават служителите на РУ Ловеч, образувано е досъдебно производство по чл.325 ал.2 от НК.

От полицията съобщават и за заловени нарушители. 17-годишен от с. Бабинци е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 19 февруари около 07.10 ч. е установен да управлява лек автомобил в селото без да притежава свидетелство за правоуправление и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила.

На водачът са съставени 5 акта по ЗДвП и му е издаден талон за кръвна проба, която той е отказал.

По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служитлите на РУ Тетевен.

33-годишен от Луковит е задържан за срок до 24 часа в районното управление в града, след като на 18 февруари около 01.20 ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.45 промила. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Луковит продължават работа.

На 18 февруари в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества, след като в помещение на адрес в града, във вещите на 16-годишен младеж, е открито и иззето наркотично вещество с бруто тегло 7 грама. Работа по случая продължават служителите на РУ Ловеч.

В седмицата от 10 до 17 февруари на територията обслужвана от РУ Троян е проведена специализирана операция срещу битовата престъпност, като полицейските служители са извършили проверка на 298 лица и 265 МПС и за установени нарушения са съставили 10 акта и 89 глоби с фиш по ЗДвП,16 акта по други закони и са задържали 2 лица.