Мъж на 69-години и жена на 45-години са задържани за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като в хода на проведена специализирана операция, с цел извършване на проверки на лица и автомобили осъществяващи таксиметров превоз в нарушение на действащото законодателство, съобщават от ОД на МВР Ловеч. Двамата са установени да извършват нерегламентиран превоз на пътници, без необходимите разрешения за този вид дейност.

По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 20 юни, след поредица от оперативно-издирвателни мероприятия, криминалисти от РУ Ловеч са установили извършителите на кражби от вендинг машини в града.

Задържани за срок до 24 часа са двама мъже от с. Торос, на възраст 51 и 34 години и 38-годишен от Луковит, които на 15 юни за времето от 04.30ч. до 5.00 ч. с помощта на техническо средство са разбили три вендинг автомата в Ловеч. Щетите са в процес на изясняване, а по случаите в РУ Ловеч са образувани 3 досъдебни производства.

23-годишна, криминално проявена е задържана за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като при проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установена като извършител на кражба от 19 юни, на портфейл със сумата от 600 лв. и лични документи от частен дом в с. Галата. По случая е образувано досъдебно производство и РУ Тетевен продължава работа.

На 20 юни на територията обслужвана от РУ Ловеч и РУ Троян е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 87 МПС и 103 лица и за установени 32 нарушения на ЗДвП са съставили 2 акта, 30 глоби с фиш и са връчили 4 ел.фиша.