От ОД на МВР Ловеч информират, че 22-годишен мъж от с. Галата е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 26 февруари около 13.30 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка  и е установено, че шофира след употреба на метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 28 февруари в РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържана 29-годишна жена, която е установена да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Тестването е извършено с техническо средство “drug test 5000” и е отчело положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Работата по случая продължава.  На 28 февруари в РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок до 24 часа е задържан 23-годишен мъж от града, който е установен да държи в джоб на дрехите си суха, зелена тревиста маса-канабис, с общо тегло 0.97 грама.. Работата по случая продължава.

30-годишен жител на Севлиево е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян след като на 28 февруари около 17.30ч.  при извършена му проверка от служители на РУ Троян е установено, че държи в джоб на дънките си найлоново топче с бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало на  кетамин. Общото тегло на веществото е 1.08 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.