От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 02 август около 11 часа в Ловеч, на кръстовището образувано от ул. „Д-р Съйко Съев“ и ул. „Стара планина“, 60-годишна при управление на лек автомобил и завиване надясно от крайна лява лента, не е пропуснала и е ударила движещата се в съседната пътна лента моторна триколка, с водач 78-годишен мъж.

В резултат на сблъсъка леко е пострадала 76-годишна пътничка от триколката, която е откарана за преглед в МБАЛ-Ловеч. Двамата водачи са тествани за алкохол, като пробите са отрицателни. На 60-годишната водачка е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 03 август около 15.30 ч. на път I-3 в землището на Луковит, товарен автомобил управляван от 53-годишен мъж, който не се е съобразил с изискването за дистанция, е ударил движещ се пред него лек автомобил, с водач 38-годишна жена. При инцидента леко е пострадала пътничка в лекия автомобил. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, като на шофьора на товарния автомобил е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 03 август около 14 часа, на път I-4 в района на с. Малиново, 59-годишен от Бургас при управление на товарен автомобил „Ивеко“ е напуснал пътното платно и е самокатастрофирал. При инцидента е пострадал водачът, който след преглед в ловешката болница е транспортиран за последващо лечение в Плевен. Пробата му за алкохол е отрицателна.

На 03 август около 22.30 ч. в гр.Ябланица, 15-годишен младеж при управление на електрическа тротинетка не се е съобразил с пътен знак Б2 и е последвал удар в предната част на движещ се по път с предимство лек автомобил. В резултат на сблъсъка е пострадал водачът на тротинетката, който е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение.

Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на младежа е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 05 август около 00.30 ч. в с. Дерманци, 19-годишен при управление на електрическа тротинетка и превозване на друг 19-годишен, е загубил контрол над превозното средство и двамата младежи са паднали. Откарани са от техни познати във ФСМП-Луковит, където е констатирано, че пътникът е с травма на главата и малко по-късно е транспортиран до болница в Плевен. Водачът на тротинетката е с повърхностни наранявания, прегледан е и е освободен за домашно лечение.  Пробата му за алкохол е отрицателна.

На 4 август около 14 часа в Тетевен, 18-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, преминал е през пътна отбивка и се е преобърнал в коритото на р. Бели Вит. При произшествието леко е пострадал 24-годишен мъж, който се е возил на предната седалка. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

32-годишен от с. Торос е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като вчера при управление на лек автомобил на ПП I-4 в землището на с.Български извор е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.