От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че двама мъже от Троян, на възраст 28 и 25 години са задържани за срок до 24 часа, в местното районно управление на МВР, след като на 18 април при извършена полицейска проверка на лек автомобил, с който лицата са се придвижвали е открита дреха на един от тях, в джоба на която е имало пакетче, с бяло прахообразно вещество. При направен полеви тест веществото е реагирало на кетамин, а бруто теглото му е 8.7 грама. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

23-годишен от Троян е задържан на 16 април в районното управление на МВР в Ловеч, след като е установен пред търговски обект на бул. «България» да държи в джоб на дрехите си наркотично вещество кетамин, с тегло 0.9 грама. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано за срок до 24 часа в РУ Ловеч и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство, след като на 16 април около 23.45ч. на ул. «Амбарица» в града за полицейска проверка е спрян лек автомобил, с водач 28-годишен мъж от Ловеч и при последвало тестване на лицето с техническо средство “Дръгтест 5000” е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и работата по случая продължава.